torstai 29. marraskuuta 2012

Piparimuffinssit

Tänään on ollut oikea leivontapäivä, sillä koko päivä on mennyt keittiössä. Leivoin mm. SLY-parini lähettämällä ohjeella piparimuffinsseja. Minusta ne oli kyllä enemmän kardemumma-muffinsseja, sillä kardemumman maku tuli todella vahvana esiin... Jäin kaipaamaan sitä piparin makua.

Keräsin ensin kaikki ohjeessa olleet ainekset esiin pöydälle, ja vasta sitten aloin katsomaan tarkemmin itse valmistusohjetta. Ohjeessa luki näin: "Vaahdota öljy ja sokerit." Aloin ihmettelemään, että voiko niitä vaahdottaa... En ole koskaan kuullut, että öljyn ja sokerit voisi vaahdottaa, ja vähän epäilin sen onnistumistakin. Vatkasin kuitenkin fariinisokerin ja öljyn sekaisin, mutta ei niistä kyllä mitään vaahtoa ruvennut tulemaan... Niinpä lisäsin sitten kananmunat ja jatkoin ohjeen seuraamista. Ihan nätistihän nuo paistuivat, ja kun maistoin yhen, niin rakenne oli ihan ok. Tässä teillekin tämä muffinssien ohje. :) Ai niin, ja tällä ohjeella tein yhteensä 13 muffinssia, joista yksi tuli maistettua ja loput menevät joulumarkkinoille.

Piparimuffinssit

140g öljyä
1dl maitoa
1½dl fariinisokeria
2 kananmunaa
½dl mantelijauhetta
3½dl vehnäjauhoja
1½dl piparimurua
1½tl leivinjauhetta
1½rkl kardemummaa

Vaahdota öljy ja sokerit. Lisää kananmunat. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan maidon kanssa vuorotellen. Annostele taikina muffinivuokiin. Paista 170 asteessa n. 25 minuuttia.

Koristelin vielä tomusokerilla muffinssit.

7 kommenttia:

  1. Minä en ole koskaan törmännyt tuohon "vatkaa öljy ja sokeri", on kai se sula mahdottomuus niitä vaahdottaa.Ehkä oli käännösvirhe?

    VastaaPoista
  2. herkullisen näköisiä!

    VastaaPoista
  3. Itse pidän kardemumman mausta, joten näitä voisi kyllä kokeillakin.

    VastaaPoista
  4. Ilta venyy hieman pitkäksi, yö tulee vastaan:D
    Maistuis' just nyt muutama :D

    VastaaPoista
  5. Mä muistan törmänneeni samaan "vatkaa öljy ja sokeri" mutta en muista, miten sen olen tehnyt :) Voipi olla, että ne vaan kuuluu sekoittaa? No, kauniin näköisiä jokatapauksessa! Herkullisia.

    VastaaPoista
  6. Kiitos vastauksista! Eiköhän se tosiaan niin mene, että öljy ja sokeri vain sekoitetaan keskenään. Hyvin nämä kyllä muuten onnistuivat. :)

    VastaaPoista