lauantai 3. marraskuuta 2012

Kinuski kahdella tapaa

"Perinteinen" kinuski (vasen) ja Mestari Aleniuksen kinuski (oikea)

"Perinteinen" kinuski

2dl fariinisokeria
2dl kuohukermaa

Mittaa ainekset teflonkattilaan. Kuumenna sekoittaen siihen asti, että kinuski kiehuu. Alenna lämpötila keskilämmölle ja anna kinuskin kiehua rauhassa välillä sekoittaen. Kiehumisen tulee olla maltillista. Voit testata milloin kinuski on lämmintä: Tiputa nokare kinuskia lasiin, jossa on kylmää vettä. Jos kinuski jähmettyy ja voit muotoilla sitä sormillasi, on se valmista. Kaada kinuski kakun päälle ja levitä tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa.


Mestari Aleniuksen kinuskikastike (kirjasta Timo Alenius - Mestari Aleniuksen kakkuklassikot)

1dl kuohukermaa
1dl kidesokeria
1dl fariinisokeria
½tl vaniljasokeria
80g voimakassuolaista voita
20g valkosuklaata

Mittaa kerma ja sokerit kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on muuttunut ruskeaksi. Kun kinuski on sopivan paksua, lisää kylmä voi pieninä paloina koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi paloiteltu suklaa lämpimän kinuskin joukkoon. Jos kinuski on liian jäykkää, lisää varovasti kermaa. Päinvastaisessa tilanteessa voit lisätä valkosuklaata.

Minulle tuosta seoksesta tuli liian kovaa kakun päälle laitettavaksi. Ehkä ennen voin ja valkosuklaan lisäämistä ei kannata keittää kinuskia vesilasitestin mukaan muotoiltavan kiinteäksi, vaan jättää se aavistuksen verran liian juoksevaksi.Huom! Käytä kinuskien valmistamiseen puhtaita välineitä. Rasvainen kattila jättää jälkensä...

Millä tavalla te teette kinuskin? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti