tiistai 16. lokakuuta 2012

Tervahovin erikoinen eli porkkanapiirakka

Tämän porkkanapiirakan ohjeen olen saanut mieheni kaverilta. Eräänä päivänä mieheni tuli kaverinsa luota ja kehui kovasti porkkanapiirakkaa, jota tämä kaveri oli itse leiponut ja miehelleni tarjonnut kahvin kera. Oli kuulemma maailman parasta porkkanapiirakkaa! Minäkin olin joskus aikaisemmin kokeillut erilaisia porkkanapiirakan ohjeita, mutta mikään niistä ei oikein maistunut siltä miltä pitäisi... No minä sitten kauniisti pyysin ohjetta, ja sen sainkin! :) Ja toden totta, tämä on ehdottomasti maailman parasta porkkanapiirakkaa.

Tervahovin erikoinen (pellillinen)

Pohja:
5 munaa
5dl sokeria
2 ½ dl öljyä tai sulaa rasvaa
2 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
4 tl kanelia
6 dl vehnäjauhoja
7-8 dl porkkanaraastetta

Laita uuni lämpenemään 170-175 asteeseen. Raasta porkkanat raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi. Sekoita joukkoon rasva. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja kaada taikina uuninpellille. Paistetaan n. 1 tunti.

Päällyste:
250g Olympia -sulatejuustoa
100g voita
7tl vaniljasokeria
450g tomusokeria

Sulata sulatejuusto ja voi samassa kattilassa, mutta älä anna kiehua. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja tomusokeri. Kannattaa sekoittaa sähkövatkaimella, niin tulee tasaisempaa jälkeä. Levitä päällyste jäähtyneen pohjan päälle ja koristele halutessasi esim. mantelirouheella.

Tällä ohjeella olen tehnyt myös porkkanamuffinsseja. Tein tuon kokonaisen annoksen, mutta ehkä olisi järkevämpää puolittaa ohje muffinsseja varten (niitä tuli nimittäin ihan älyttömän paljon...). Päällyste soveltuu hyvin pursotettavaksi! 

 

2 kommenttia:

  1. Suloisen näköisiä muffinssejä. Kuorrutus on pyöräytetty kyllä kauniisti muffinssin päälle.

    VastaaPoista
  2. Oih ja voih tälle -oli todellakin parasta porkkanapiirakkaa, mitä olen ikinä syönyt! Eilen siis leivoin, postaus tulee kohta :)

    VastaaPoista