maanantai 5. marraskuuta 2012

Leivontafoorumin hampurilaiskisa

Leivontafoorumin lokakuun leivontahaasteena oli Maailman parhain hampurilainen. Otin osaa tähän hampurilaiskisaan seuraavanlaisella tuotoksella. :) Valitettavasti tämä Tosimiehen burgeri ei riittänyt palkintosijoille, mutta oli kyllä hauskaa osallistua ekaa kertaa tällaiseen haasteeseen! :D Hyvä fiilis jäi, joten voi olla että todennäköisesti osallistun foorumin haasteisiin jatkossakin...! :) Mutta tässä siis minun hampurilainen!


Tosimiehen burgeri

Hampurilaissämpylät (6-8kpl):
2,5dl täysmaitoa
35g hiivaa
365g vehnäjauhoja
25g huoneenlämpöistä voita
1tl suolaa
seesaminsiemeniä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Sekoita loput ainekset hiiva-maitoseokseen ja vaivaa vähintään 10 minuuttia, että saat kiinteän taikinan. Anna taikinan levätä kulhossa puoli tuntia. Jaa taikina 6-8 osaan (riippuen miten isoja sämpylöitä haluat tehdä) ja pyörittele ne sämpylöiksi. Kasta sämpylät seesaminsiemeniin ja laita ne kohoamaan uuninpellille. Jätä reilusti tilaa sämpylöiden väliin. Anna kohota huoneenlämmössä 1,5 tuntia. Kääri foliosta ohuet suikaleet sämpylöiden ympärille ennen paistamista, niin saat ne näyttämään pikaruokalahampurilaisilta! Paistetaan uunin alaosassa 225 asteessa n. 10 minuuttia.








Sipuli-jauhelihapihvit
400g sika-nauta -jauhelihaa (valitse rasvainen jauheliha, niin saat mehevät pihvit)
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
1 kananmuna
korppujauhoja
suolaa ja pippuria

Voita paistamiseen

Murskaa valkosipulinkynsi ja hienonna sipuli. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja lisää korppujauhoja sen verran, että pihvitaikina tuntuu hyvältä käsien alla (laitoin pari ruokalusikallista). Muotoile taikina pihveiksi ja painele ne mahdollisimman ohuiksi. Paistetaan pannulla voissa.


Majoneesi:
2 keltuaista
1tl sinappia
suolaa
ripaus valkopippuria
1 rkl valkoviinietikkaa tai 1 1/2 rkl sitruunamehua
3 1/2 - 4 dl öljyä

Sekoita keltuaiset ja mausteet hyvin keskenään kierrevatkaimella sekaisin. Lisää öljy aluksi tipoittain samalla sekoittaen ja sitten hitaasti ohuena ja tasaisena nauhana. Säilytä majoneesi jääkaapissa.

Muut täytteet:
pannulla paistettua rapeaa pekonia
salaatinlehtiä
tomaattia
ananasrenkaita
sipulia
ketsuppia

1 kommentti: