tiistai 23. lokakuuta 2012

Hiivaleipää ja sämpylöitä

Leipäkokeilut jatkuvat... Nyt kokeiluun pääsi SLY-parini toinen leipäohje, eli hiivaleipäohje. Vuokaleipä on nimittäin jo syöty ja mieheni tykkäsi siitä todella paljon! Hän totesi jo eilen illalla, että "nyt sun täytyy leipoa lisää leipää, kun tämä loppuu..." Joten ei muuta kuin tuumasta toimeen! :)


Hiivaleipä

Juuri
5dl vettä
30gr tuorehiivaa
2rkl siirappia
6dl hiivaleipäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen. Lisää siirappi ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Anna taikinajuuren käydä puolisen tuntia tai yli niin, että alkaa kuplia.

Taikinaan lisätään
2tl suolaa
30gr rasvaa sulana
n. 8dl hiivaleipäjauhoja

Lisää juuritaikinaan suola, rasva ja jauhoja sen verran, että taikina on hyvän tuntuista leipomiseen. Leivo leivät heti alustuksen jälkeen ja siirrä pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Pistele tai koristele pinta ja paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 20 minuuttia. Sopii pakastettavaksi!


Minua tuo taikinajuuri meinasi jo tulla puolen tunnin päästä keittiössä vastaan, oli nimittäin alkanu kuplia ja nousta hirveää vauhtia! :D Jaoin taikinan kahtia, ja toisesta puolesta tein yhden ison limpun ja toisen puolikkaan pyörittelin sämpylöiksi. Tämä olikin helppo ja nopea leipoa näin illan aikana! Kiitos Päivi tästäkin leipäohjeesta!! :)

Ulos vein tuikun palamaan. <3

4 kommenttia:

  1. Sustahan tuli käden käänteessä leipämestari :) Kuten sanoin, siihen(kin) voi jäädä koukkuun...

    VastaaPoista
  2. No kyllä sinua on kiittäminen hyvistä ja helpoista resepteistä, joita seuraamalla onnistui leivät hyvin! :)

    VastaaPoista
  3. Vitja kun ei itse nyt jaksa leipoa =) tuletko tännekkin minulle leipomaan ;) :D

    VastaaPoista
  4. Voisin vaikka tullakin, jos asuisit lähempänä! :D Meillä ei kuulemma tarvi vähään aikaan leipoa pullaa tai leipää... Mutta onneksi ensi viikolla pääsee tekemään kakkuja! :D

    VastaaPoista