perjantai 31. lokakuuta 2014

Herkullinen kasvispiirakka

Sain SLY28 -ringin pariltani ohjeen kasvispiirakkaan ja päätin heti, että kyseistä ohjetta pitää kokeilla! Sopiva hetki tulikin eilen, sillä meillä oli tupperikutsut. :) Piirakka oli todella hyvää, ja voin lämpimästi suositella tätä myös muille!

Kasvispiirakka
Kasvispiirakka

Pohja
100g voita tai margariinia
1dl juustoraastetta
2,5dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
0,75dl vettä

Täyte
2-3 sipulia suikaleina
1-2 porkkanaa suikaleina
2 tomaattia kuutioina
3 valkosipulin kynttä
säilöttyjä paprikanpaloja tai tuoretta paprikaa
mustapippuria
suolaa
basilikaa

0,75dl vettä
2 kananmunaa
2dl juustoraastetta

Lisää pehmeään margariiniin juustoraaste, vehnäjauho-leivinjauheseos ja vesi. Levitä voideltuun uunivuokaan (omani oli n. 28cm halkaisijaltaan).

Menossa toista kertaa uuniin
Hauduta sipulit ja porkkana pannulla pehmeiksi. Lisää tomaatit ja paprikat ja kypsennä hetki. Mausta suolalla, pippurilla, valkosipulilla ja basilikalla. Levitä täyte piirakan pinnalle. Paista 225 asteessa 10 minuuttia. Sekoita sillä välin munat, vesi ja juustoraaste keskenään. Levitä piirakan pinnalle ja paista vielä 20-25 minuuttia.


Tässä piirakassa käytin tuoretta paprikaa (1kpl) ja kirsikkatomaatteja. Koska tein tämän tupperikutsuille, ja tiesin että minulla on monta asiaa tehtävänä kutsupäivänä, valmistin pohjan jo edellispäivänä. Siis valmistin taikinan, levitin sen vuokaan ja käärin vuoan kelmuun. Sen jälkeen laitoin paketin jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään. Ennen kutsujen alkamista valmistin täytteet ja paistoin piirakan, joten sain tarjoilla ihanan tuoretta ja vielä lämmintä kasvispiirakkaa vierailleni!

Kiitos parilleni hyvästä ohjeesta! :)


2 kommenttia:

  1. Meinasitko lähteä uudelle sly-kierrokselle mukaan? Vielä keskiviikkoon asti aikaa imoittautua ;)

    sly30.kierros@gmail.com

    T:Redrose-emo

    VastaaPoista
  2. Hei Redrose! En valitettavasti ole Suomessa, joten SLY-kierrokselle osallistuminen ei tällä kertaa ole mahdollista. Mukavaa kierrosta teille! :) t. Niina

    VastaaPoista