maanantai 24. kesäkuuta 2013

Hedelmätäytekakku

Tämän hedelmätäytekakun tein valmistujaisiin pari viikkoa sitten. Sain "malliksi" kuvan hedelmätäytekakusta, jossa ei (ainakaan mielestäni) ollut ollenkaan kiillettä päällä. Miksi kiille yleensä laitetaan hedelmien päälle täytekakkuun? Siksi että hedelmät pysyy parempina? No joka tapauksessa tällainen kiilteetön hedelmätäytekakku kuitenkin syntyi tällä kertaa:

Hedelmätäytekakku

Pohjana kääretorttupohjat

Täyte kahteen väliin:

500 g (ilman lientä) säilykepersikoita sokeriliemessä
1 prk (298g/175g) (ilman lientä) mandariinilohkoja mandariinimehussa
4 dl vispikermaa
200 g sitruunatuorejuustoa
1 dl vaniljakreemijauhetta
(sokeria, jos makeus ei tunnu riittävältä)


Valuta säilykepersikoista ja -mandariineista liemi, mutta ota osa talteen kakun kostutusta varten. Soseuta hedelmät esim. sauvasekoittimella. Vatkaa kermavaahdoksi ja lisää siihen sitruunatuorejuusto, hedelmäsose ja vaniljakreemijauhe. Levitä kostutetun pohjan päälle.

Päällä ja koristeena on kermavaahtoa, persikoita, viinirypäleitä, mansikoita ja kiiviä.

6 kommenttia:

  1. Hedelmäkakku toimii näköjään hienosti ilman kiillettäkin! :)

    VastaaPoista
  2. Voi vitsit, munkin pitäis vihdoinkin tehdä joku hedelmäkakku! :)
    Kiilteen tarkoitus on ensinnäkin se, että kakku näyttää houkuttelevalta ja hyvältä. Se myös suojaa hedelmiä hapettumiselta ja sen myötä tulevilta muutoksilta esim. nahistuminen ja tummuminen. Kakkua leikatessa hedelmät myös pysyvät paremmin paikallaan ja leikkautuvat eivätkä pyöri alas.
    Leipomoissa ja konditorioissa kiillettä sipaistaan usein esim. mustikkapiirakan päälle, viinereiden hillon tai marjan päälle, ja moneen muuhun vastaavaam kohtaan että saadaan tuote houkuttelevamman näköiseksi.

    Tässä mietin jo ensikuun pakettia ja luulenpa että siitä tulee vähän semmoinen ruokapainotteisempi ja olen yrittänyt miettiä vaelluksille sopivia juttuja ja ideoita... ;)

    T: SLY-parisi SLY23

    VastaaPoista
  3. Hei! Minkä kokoinen tämä kakku on? Teen isoa kakkua ja mietin paljonko täytettä tarvitsee tehdä...

    VastaaPoista
  4. Hei!
    Tämä kakku on tehty 26cm irtopohjavuokaan. :)

    VastaaPoista
  5. Selvä! :) Teen 28cm vuokaan, joten puolitoistakertainen täyte varmaan riittää ihan hyvin...

    VastaaPoista