torstai 11. lokakuuta 2012

Lohimureke ja kermaviilikastike

Meillä syötiin tänään perunoita, lämpimiä kasviksia, lohimureketta ja kermaviilikastiketta. Olipas hyvää! Tämä ohje täytynee jakaa muillekin. :) Sekä lohimurekkeeseen, että kermaviilikastikkeeseen olisi voinut lisätä myös tilliä. Mieheni ei kuitenkaan tykkää tillistä, joten lisäsin sitä itselleni vasta valmiin annoksen päälle.


Lohimureke

500-600g kirjolohta fileenä
½ tl suolaa
2 tl sitruunapippuria
2 dl ruokakermaa
2 munaa
2 rkl perunajauhoja
1 rkl sitruunamehua
Vuokaan: voita ja korppujauhoja

Poista lohifileestä nahka sekä mahdolliset ruodot. Jauha kala monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella, kuten itse tein. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita perunajauhot ruokakerman joukkoon ja lisää seos kalan joukkoon. Lisää lopuksi kananmunat ja sekoita hetki kunnes seos on tasainen. Lisää vielä sitruunamehu joukkoon.

Voitele ja korppujauhota vuoka (käytin tavallista leipävuokaa). Kaada murekemassa vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä uunissa 175 asteessa n. 30-40 minuuttia. Kumoa kalamureke vuoasta ja leikkaa viipaleiksi hiukan jäähtyneenä.

Kermaviilikastike lohelle

200g kermaviiliä
1dl kurkkusalaattia
ripaus sitruunapippuria
1tl sitruunamehua
1tl sinappia
suolaa oman maun mukaan


Sekoita kermaviilikastikkeen ainesosat sekaisin ja anna makujen tasaantua jääkaapissa lohimurekkeen kypsymisen ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti