Meillä syötiin tänään perunoita, lämpimiä kasviksia, lohimureketta ja kermaviilikastiketta. Olipas hyvää! Tämä ohje täytynee jakaa muillekin. :) Sekä lohimurekkeeseen, että kermaviilikastikkeeseen olisi voinut lisätä myös tilliä. Mieheni ei kuitenkaan tykkää tillistä, joten lisäsin sitä itselleni vasta valmiin annoksen päälle.
Lohimureke
500-600g kirjolohta fileenä
½ tl suolaa
2 tl sitruunapippuria
2 dl ruokakermaa
2 munaa
2 rkl perunajauhoja
1 rkl sitruunamehua
Vuokaan: voita ja korppujauhoja
Poista lohifileestä nahka sekä mahdolliset ruodot. Jauha kala
monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella, kuten itse tein. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita perunajauhot
ruokakerman joukkoon ja lisää seos kalan joukkoon. Lisää lopuksi
kananmunat ja sekoita hetki kunnes seos on tasainen. Lisää vielä sitruunamehu joukkoon.
Voitele ja korppujauhota vuoka (käytin tavallista leipävuokaa). Kaada murekemassa
vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä uunissa 175 asteessa n. 30-40
minuuttia. Kumoa kalamureke vuoasta ja leikkaa viipaleiksi hiukan
jäähtyneenä.
Kermaviilikastike lohelle
200g kermaviiliä
1dl kurkkusalaattia
ripaus sitruunapippuria
1tl sitruunamehua
1tl sinappia
suolaa oman maun mukaan
Sekoita kermaviilikastikkeen ainesosat sekaisin ja anna makujen tasaantua jääkaapissa lohimurekkeen kypsymisen ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti