torstai 21. kesäkuuta 2012

Se Pyöreä Voileipäkakku

Äiti pyysi isän synttäreille pyöreää voileipäkakkua. Tarkoitti siis ihan vain pyöreään irtopohjavuokaan valmistettua kakkua. Saikin jotain ihan muuta. ;)





 Isän pyöreä kinkkukakku

Pohja:
1 pkt Vaasan iso moniviljapaahtoleipää  (525g)
maitoa

Täyte:
5 liivatelehteä
300g palvikinkkua
1 punainen paprika
2 ruukkua ruohosipulia (reilu 2dl täytteeseen)
4dl kuohukermaa
200g pippurituorejuustoa
1 suolakurkku
1rkl sinappia
vettä
suolaa

Koristeeksi:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1prk smetanaa

salaatinlehtiä
persiljaa
ruohosipulia
tomaattiruusu


 Valitse kakun kokoamista varten 3 litran vetoinen, pyöreä kulho. Vuoraa kulho kelmulla. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja asettele leipäviipaleet kulhon pohjalle ja reunoille. Kostuta leipäviipaleet maidolla.


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa kinkku ja paprika kuutioiksi ja hienonna ruohosipuli. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita pippurituorejuusto toiseen kulhoon. Kiehauta vettä ½dl ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateliemi tuorejuustoon ja sekoita ne kermavaahdon joukkoon. Lisää täytteeseen kinkku- ja paprikakuutiot, ruohosipulisilppu, suolakurkku ja halutessasi ripaus suolaa. Kaada täyte kulhoon ja asettele pinnalle leipäviipaleita. Kostuta vielä nekin maidolla ja peitä kulho kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Ota kulhon päältä kelmu pois ja asettele kulhon päälle salaatinlehtiä niin, että ne menevät vähän reunojen ulkopuolelle. Aseta kulhon ja salaatinlehtien päälle lautanen ja käännä koko setti ympäri. Nosta kulho pois paikaltaan ja irrota kelmut.

Sekoita maustamaton tuorejuusto ja smetana keskenään ja sivele kakun pintaan tuorejuusto-smetanaseosta. Koristele kakku tomaattiruusulla, persiljalla ja ruohosipulilla.

2 kommenttia:

  1. Tästä ensin ja sitten Bébe tai pari - ja Juhannus maistuu hyvälle :D !

    Hyvää Juhannusta!

    VastaaPoista
  2. Voi kun kaunis ja varmasti on maistunut hyvälle... Kyllä on isäsi kelvannut juhlia.

    T:Salainen Ystäväsi

    VastaaPoista