keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Barbie-kakku siskolleni

Sisareni täytti viime viikolla 18 vuotta ja tein hänelle Barbie-kakun syntymäpäivien kunniaksi. Ja tämä oli elämäni ensimmäinen nukkekakku!

Kakkupohjana oli kääretorttupohja, josta leikkasin sopivankokoisia paloja kelmulla vuoratun kulhon sisälle.Väliin tuli Kinuskikissan Vanilja-mansikkatäyte:

4 liivatetta
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
4 dl kermaa
2 dl maitoa
1 vaniljatanko

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vatkaimella joukkoon tuorejuusto.
Mittaa kattilaan sokeri ja perunajauhot ja sekoita ne keskenään. Lisää joukkoon kerma ja maito. Halkaise vaniljatanko ja laita puolikkaat kattilaan. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Poista sitten vaniljatangon puolikkaat. Sulata liivatelehdet kuumaan kiisseliin. Jäähdytä hetki.
Kaada kiisseli valkuais-tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi (tarvittaessa vatkainta hyödyntäen).


Käytin vaniljatäytteen kanssa pakastemansikoita, jotka puolitin. Levitin niitä aina kerroksen kakkupohjan päälle ja sen jälkeen tuota vaniljatäytettä sopivissa määrin.

Marsipaania värjäsin pastaväreillä (violetti ja pinkki). Kärkkäiseltä löysin Wiltonin kakkunuken, jossa oli jalkojen tilalla tikku, eli nukke vain painettiin kakun päälle.

1 kommentti: