torstai 20. syyskuuta 2012

Suklaajuustokakku

Minulla tuli täyteen ensimmäinen vuosi nykyisessä työpaikassa, ja työkaverit härnäsivät minua, että minun pitäisi leipoa vähintäänkin kakku Heille (!). No tottakai piti leipoa, varsinkin kun sain vasta eräältä ystävältäni nopean ja yksinkertaisen suklaajuustokakun ohjeen. Tosin joitain pieniä muokkauksia tein siihen.


Suklaajuustokakku (26cm irtopohjavuokaan)


Pohja:
1 pötkö dominokeksejä
100g digestivekeksejä
75g voita

Suklaatäyte:
200g Fazerin tumma suklaa- suklaata. 
200g Marabou Daim -suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
5 liivatetta
vettä

Pinnalle:
Suklaarouhetta

Murskaa keksit ja sekoita keksien sekaan sulatettu rasva. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.  Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaat vesihauteessa ja vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja suklaasula keskenään sekaisin ja lisää kermavaahdon joukkoon. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liivatteet. Sekoita suklaakermaseokseen. Kaada seos irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, ennen kuin irrotat kakun vuoasta. 

4 kommenttia:

  1. Ompa herkullisen näköinen. Itsekkin olen monesti aikonut tehdä tämän tyyppisen kakun, mutta aina on jäänyt. Nyt laitan reseptin talteen niin tulee tehtyäkkin joskus.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta! Tämä tuli tarpeeseen.

    VastaaPoista
  3. Kiitos reseptistä! Tein kesäpäivän kunniaksi vieraille. Ja tuli kyllä ihanaa!!!

    VastaaPoista