keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Suklaapiirakka

Tein eilen suklaapiirakkaa. Noita suklaapiirakkaohjeita on ihan älyttömästi, mutta edelleenkin etsinnässä on se oma suosikki... Tällä kertaa piirakkaohjeeni nappasin Leena-muori leipoo -blogista, jossa piirakkaa kehuttiin maailman parhaimmaksi. Ohje oli vähän erikoisempi, sillä taikina oli todella löysää siinä vaiheessa kun kippasin sen pellille. Ihan hyvin se kuitenkin paistui ja pohja oli ok, mutta ei tämäkään ollut minulle se maailman paras suklaapiirakka. Toki kaikki suklaapiirakat on aina hyviä, mutta missäs kummassa se minun lemppari oikein piilottelee... Ehkä löydän sen vielä joskus! Kiitos muuten SLY-parilleni strösseleistä; otin heti käyttöön, kuten kuvasta näkyy. :) Oranssille massalle etsin vielä kohdetta, mutta enköhän sille jotain kivaa keksi!


Suklaapiirakka (1 pellillinen)

Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl vanilijasokeria

Yllä olevat sekoitetaan kulhossa.

200 g rasvaa
1 tl suolaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 ½ dl vettä

Yllä olevat kiehautetaan kattilassa ja sekoitetaan kuiviin aineisiin.

2 dl piimää
2 kananmunaa

Piimä ja munat lisätään taikinaan, sekoitetaan tasaiseksi ja levitetään pellille leivinpaperin päälle. Paistetaan 200 asteessa n. 30 minuuttia. Taikina tuntuu löysältä, mutta kypsyy hyvin.

Kuorrutus:

100 g rasvaa
2 rkl kaakaota
4 rkl maitoa
n. 225 g tomusokeria

Rasva, kaakao ja maito kiehautetaan kattilassa. Sekoitetaan joukkoon tomusokeri ja levitetään piirakkapohjan päälle. Koristele esimerkiksi strösseleillä.

3 kommenttia:

  1. Oi suklaapiirakka on kyllä hyvää :P

    VastaaPoista
  2. Pala omenapiirasta maistui silmäruokana ja nyt vielä suklaatakin ....

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköinen, nams! Ja kauniin näköinen keltaisine strösseleineen!

    t: slysi

    VastaaPoista