lauantai 29. syyskuuta 2012

Viikonloppupuuhailuja osa 2

Kokosin kaikki marsipaanitarvikkeet meidän olohuoneen pöydälle ja samalla kun puuhasin marsipaanin ja sokerimassan parissa, katsoin telkkarista TV5 -kanavan ohjelmaa nimeltä Hulppeat hääkakut. Oli kyllä uskomattomia kakkuja... Vilkaiskaapa kyseistä ohjelmaa, jos teillä näkyy vitonen!

Värjäsin ensin pastavärillä elokuun SLY-paketista saamaani marsipaanin pinkiksi ja aloitin työskentelyn siitä.Erittäin helppoja ja aloittelijaystävällisiä kukkasia, jotka on helppo kuivattaa muotoonsa esim. muotoillun foliopalan päällä. :)


 Pariltani saamaa oranssia sokerimassaa. Tämä oli hyvänmakuista!
 Ostin tällaista sokerimassaa Kärkkäiseltä, hintaan 2,90. Oli todella pahanmakuista (??), mutta sen työstäminen oli kivaa... Se oli jotenkin niin ihanan pehmeää ja helposti muovattavaa!
 Valkosipulipuserrin kohtasi toisenlaisia haasteita. Tässä tulee porkkanoille "hiukset". :D
 Porkkanoita ja appelsiineja! Miten ihanan yksinkertaista!
 Surullinen sammakkoparka
Ruusunlehtiä

Jostakin syystä mieheni repesi ihan täysin, kun hän tuli kotiin ja huomasi pöydällä nämät. Meinasi, että jo on täytynyt olla tylsää kun on pitänyt tällaisia ruveta väsäämään. Höhlä, näitä oli oikeinkin hauska tehdä! :D Kinuskikissan kirjan lisäksi kaivoin kaappieni kätköistä avuksi Sallisen Ryhdy itse marsipaanitaiteilijaksi -vihkosen, josta bongasin tuon sammakon, porkkanat ja appelsiinit. Ne sopivat hyvin näihin väreihin, joita minulla oli käytettävissä. Tarvitaanko tässä harrastuksessa muka muitakin värejä? Pinkillä, vihreällä ja oranssilla saa jo monenlaista aikaan! No joo, kyllä noita värejä tulee lisää hankittua ajan myötä... Tein kukkasia pinkin lisäksi myös oranssista väristä ja niistäkin tuli oikein kivoja. Kokeilin myös ruusun tekoa jäljelle jääneen pinkin marsipaanin rippeistä, mutta se ei oikein onnistunut. Täytynee harjoitella ruusujen tekoa joskus toiste. :)

6 kommenttia:

 1. Harjoitus tekee mestarin =) hienojahan noista tuli :)

  VastaaPoista
 2. Tähän koristeiden tekemiseen jää myös koukkuun:D !

  VastaaPoista
 3. Koristeita on mukava tehdä varastoon, josta sitten voipi napata kun tarve ;).

  VastaaPoista
 4. Todella hienoja teit. Siitä se lähtee. Netti on pullollaan selkeitä ohjeita melkeinpä minkä vaan tekemiseen sokerimassasta.

  Minusta on ihana väsätä kaikkenlaisia koristeita, en tiiä kyllä mihin niitä käytän mutta aina voi harjoitella jos ei muuta :)

  VastaaPoista
 5. Vau, ihania! Tuosta se lähtee ja pian on joka kakussa jotain kukkaa :)

  t: slysi

  VastaaPoista
 6. Suorastaan liikuttavan ihana tuo sammakko...voisin adoptoida sen...

  VastaaPoista