sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!

Äitienpäivän kunniaksi tein omalle äidilleni hedelmätäytekakun. Täytevalinnat onnistuivat oikein hyvin, kuten myös itse kakun koristelu. Ainut mikä meni vähän pilalle, oli kakun reunat. En nimittäin osannut päättää että millaiset reunat haluan ja lopulta poistin reunoilta pursotukset ja laitoin sen sijaan mantelirouhetta reunoille. Jostakin syystä nuo kakkujen reunat aina kiusaa minua... Joka tapauksessa tällaisen kakun tein:


Hedelmätäytekakku (26cm irtopohjavuokaan koottu)

Kostukkeena pommaccia
Koristeena hedelmiä + kiille hyytelösokerilla.
Flora Vispiä+Vaniljakreemijauhetta pursotukseen

Täyteenä:

Vaniljatäyte+kinuski 

Vaniljatäyte:
3 liivatelehteä
2,5 dl maitoa
1,5 rkl maizenaa
1,5 rkl sokeria
2 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
2dl flora vispiä vaahdotettuna

 Laita liivatelehdet likoamaan hetkeksi kylmään veteen. Kiehauta kattilassa maito, maizena, keltuaiset ja sokeri.  Kun seos sakenee, laita sekaan liivatelehdet ja anna kiisselin jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se vaniljasokerin kanssa jäähtyneen kiisselin sekaan. Voit antaa seoksen jähmettyä hetken jääkaapissa ennen kuin lisäät sen kakun päälle. Kun kiisseli on valmista, tee kinuski:

Kinuski:
2dl Kuohukermaa
1dl sokeria
1dl fariinisokeria

 
Sekoita kattilassa kerma ja sokerit. Kuumenna, kunnes seos kiehuu ja vähennä lämpöä keskiteholle. (esim asteikolla 1-6 voit vähentää lämmön kolmoseen). Tarkkaile, että seos kiehuu rauhallisesti. Kun kinuski alkaa paksuuntua, voit tehdä vesilasitestin: Tiputa muutama pisara kinuskia kylmään veteen. Jos pisarat liukenevat veteen, ei kinuski ole vielä valmista. Jos ne sen sijaan pysyvät kiinteinä niin, että ne voi nostaa lasista pois, on kinuski valmista. 

Levitä kinuskia lusikalla kostutetun kakkupohjan päälle ohuena nauhana. Kinuskia ei tarvitse olla umpinainen kerros, vaan voit levittää sitä tavallaan ristikon muotoon.

Täytteen ohje löytyi Pullahiiren leivontanurkasta pienillä muokkauksilla ja se riitti kakun kahteen kerrokseen.



Kun kakku on täytetty, koristele se hedelmillä, hyytelösokerikuorrutteella (ohje sokeripaketin kyljessä) ja kermapursotuksilla. Käytin itse koristelussa persikkaa, ananasta, viinirypäleitä, sekä yhden säilykekirsikan. Voit myös roiskia kakun reunaan mantelirouhetta, jos et halua tehdä pursotuksia myös reunoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti