perjantai 17. joulukuuta 2010

Arabialainen maustekakku tuo joulun mauste-elämyksen kahvipöytään

Tein tällä viikolla arabialaisen maustekakun. Viime vuonna joulun alla ostettiin samanlainen kakku joulumyyjäisistä ja se oli niin ihanaa, että nyt tänä jouluna piti kokeilla itse samanlaisen tekemistä. Sopii loistavasti jouluun! Sopivan ohjeen löysin Mimmin keittiöstä ja kakusta tuli todella hyvänmakuinen ja onnistunut. Ihanaa joulunalusaikaa, enää viikko jouluun!




Arabialainen maustekakku
kookas kakku, tarvitsee noin 2 litran vuoan

200 g voita
250 g sokeria
3 munaa
2 dl kevytkermaa/kermamaitoa
4½ dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
½ tl muskotti
3 rkl tummaa kaakaota
1 tl vanilliinisokeria
1 dl jauhettuja manteleita

kuorrutus:
50 g voita
1 keltuainen
6 dl siivilöityä tomusokeria
2½ rkl tummaa kaakaota
1½ tl kanelia
noin 2 rkl kuumaa kahvia


Valmistaminen:
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja voitele (+korppujauhoita) rengasvuoka. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat, kermamaito ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vuorotellen taikinaan ja vatkaa tasaiseksi. Paista kakku kypsäksi uunin alatasossa. Paistoaika on n. 1h. Voit kokeilla kakun kypsyyttä tikulla. Kumoa kakku jäähtymään.

Kuorrutuksen valmistaminen:
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, lisää kaikki muut ainekset ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutukseksi. Kuorrutuksen tulisi olla helposti lastalla levitettävää. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja voit myös koristella kakun esim. suklaaströsseleillä.


Säilytä kakku kylmässä kuorrutuksen takia! Kakun voi myös pakastaa.

2 kommenttia:

  1. Tämä on niin paras kuivakakku! Itse en ole kuivakakkufani, mutta tästä pitävät varmaan kaikki! =D Itsekin sain miehen siskolta tällaisen tänä jouluna. Pakko kokeilla itsekin! Sinulla on kaikkea kivaa täällä blogissa. =) Noi enkelitortutkin ovat tosi kiva idea.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Tuo on kyllä ihan älyttömän herkullinen kakku. :)

    VastaaPoista