perjantai 26. lokakuuta 2012

Macaronit osa 2 (ja 3...)

Nämä macaronit taitavat vähän koukuttaa... Ainakin minua. :D Meillä on nyt tänään tehty 2 macaronitaikinaa, joista toisen tein heti aamusta herättyäni ja toisen 12 tuntia myöhemmin juuri äsken. Pursottaminen alkaa pikkuhiljaa sujua paremmin, mutta ongelmana tällä hetkellä on se, että uuninpellit ei riitä. :D Ainakaan jos tekee kaksinkertaisen annoksen, niin kuin minä.


Ihan jees ympyröitä, mutta ilman peltiä näitä ei voi kopauttaa pöytään ilmakuplien välttämiseksi. :D Tosin mihin ne kuplat nyt sitten vaikuttaa? Ei noissa hirveesti kuplia näkynyt... Mutta aamulla kun paistoin useamman pellillisen, niin pääsin kokemaan macaronileipurin ilot ja tuskat. Ensimmäinen pellillinen macaroneja näytti nimittäin tältä paistamisen jälkeen:

Ilmeisesti kuoret eivät olleet kuivanneet tarpeeksi pitkään pöydällä ennen uuniin menoa. Sen lisäksi ne taisivat olla ihan pikkuriikkisen liian kauan uunissa, koska ne alkoivat ruskettua.

Nämä taas on nätin pinkkejä, mutta otettu selvästikin liian aikaisin pois uunista, sillä tarttuivat leivinpaperiin kiinni. Ja nyt pääsin myös näkemään sen, mitä monissa blogeissa tuskitellaan: kuori on ontto. Minä kyllä epäilen vähän, että vika on paistamisessa. Tai meidän tapauksessa vika taitaa olla uunissa (aina löytyy joku, mitä syyttää! Leipojassahan ei ole mitään vikaa koskaan ikinä ollukaan. :D). Meillä kun on tässä vuokra-asunnossa sellainen iäkkäänpuoleinen liesi, jonka uuni ei enää anna tasaista paistojälkeä. Ehkä se sitten näkyy macaroneissa? Lisäksi tuossakin kuvassa näkyy noita halkeilleita kuoria.

Mutta nyt on kolmas satsi macaroneja tuloillaan. Katsotaan miten käy. :D


 Edit: Kolmannen kerran jälkeen kasassa oli ihan mukavasti mukaan kelpuutettavia macaron-kuoria. Nämä on kyllä mukavan haastavia tehdä, ja minusta näitä on hauska tehdä! :D Mutta kyllä se haastavin hetki on siinä vaiheessa, kun ne työnnetään uuniin ja ruvetaan odottamaan !


2 kommenttia:

  1. Helpoksi mainittu Macaron pitää aina jännityksessä!

    VastaaPoista
  2. Macaroneja pitäisi minunkin yrittää tehdä jossain vaiheessa kunhan saisi vaan aikaiseksi.. Blogissani on sinulle haaste! :)

    VastaaPoista