perjantai 12. lokakuuta 2012

Luomua

Olen alkanut tänä syksynä kiinnittää enemmän huomiota ruokaan, jota syön. Olen alkanut muuttamaan ruokatottumuksiani "terveellisempään" suuntaan ja samalla olen väistämättä alkanut törmäämään entistä enemmän puheisiin, keskusteluihin, artikkeleihin ja tutkimuksiin luomuruoasta ja sen parenmuudesta verrattuna "tavalliseen" ruokaan. Niinpä liityin viime kuussa paikalliseen luomuruokapiiriin ihan vain kokeilumielessä!

Eihän se tietystikään mitään halpaa hommaa ole, jos vertaa hintoja kaupan hintoihin. Mutta jos saa puhtaampaa ruokaa, joka on lähellä tuotettua ja maistuukin paremmalta, niin eikö siinä ole ihan päteviä syitä ainakin kokeilla luomutuotteita? Jotenkin lähiruoka on minulle lähellä sydäntä myös siksi, että olen lapsuuteni viettänyt maatilalla, jossa on juotu omien lehmien maitoa ja syöty oman maan perunoita. Rakkaus maaseutuun ei ole kadonnut!

Sekä ruskeita että valkoisia luomumunia


Meillä on nyt kokeiltu luomukananmunia, -perunoita, -porkkanoita ja -leipää. Näistä erityisesti porkkanat olivat jotain aivan uskomattoman erimakuista, mitä ne kamalat pirkkaporkkanat. Suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan luomu- ja lähiruokaa, mikäli se on mahdollista. Niinan keittiössä kokeilut jatkuvat...

Mitä mieltä te olette? Käytättekö luomutuotteita tai oletteko kokeilleet?

3 kommenttia:

 1. Itse jonkun verran saan omasta mummolasta ja porukoilta kesällä/ syksyllä puutarhabn tuotteita ja joskus myös mummon sukulaisilta saadaan munia jotka ovat luomua mutta kaupasta en osta luomua sen hinnan takia. Kyllä maku tosin on parempi kun puutarhasta saa suoraan vaikka onkin vain sesonki aikaista.

  VastaaPoista
 2. Aina luomua, kun mahdollista !

  Lähialueella on muutamia pieni 'maalaistaloja' joilla on jossain liiterin kulmalla erillinen osio - puhtaasti viljeltyjä tilan tuotteitta. Pienissä vasuissa tai pusseissa ja hintalaput päällä - ei ole kameravalvontaa, mutta kukaan ei jätä maksamatta, vaan työntää kolikot lippaaseen! Toimii!

  Lihaakin saa ostaa suoraan tuottajilta, mutta hiiri ei kehtaa kun tarve on hiirenannosten kokoa :D

  Sama on kukkien kanssa. Saat leikata itse mitä haluat ja maksaa lippaaseen annettujen kappalehintojen mukaan, jopa pankkisiirrolla ja toimii!

  VastaaPoista
 3. redrose82: Totta, hinta on kyllä todella kova ja itsekin aina tarkkaan harkitsen, että mitä luomutuotteita otan kokeiluun. En tosiaankaan pysty kerralla tilaamaan monenlaista, vaan aina ihan muutamaa kokeilen.

  nami-hiiri: Kuulostaapa ihanalta! Toimisipa tuo Suomessakin! Tuskimpa tuottajat panisivat pahakseen, vaikka sinä hiirenannoksia ostaisit? Ja eikös niitä voisi sitten vaikka pakastaa, jos ottaa kerralla enemmän. :)

  VastaaPoista