Hiivaleipä
Juuri
5dl vettä
30gr tuorehiivaa
2rkl siirappia
6dl hiivaleipäjauhoja
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen. Lisää siirappi ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Anna taikinajuuren käydä puolisen tuntia tai yli niin, että alkaa kuplia.
Taikinaan lisätään
2tl suolaa
30gr rasvaa sulana
n. 8dl hiivaleipäjauhoja
Lisää juuritaikinaan suola, rasva ja jauhoja sen verran, että taikina on hyvän tuntuista leipomiseen. Leivo leivät heti alustuksen jälkeen ja siirrä pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Pistele tai koristele pinta ja paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 20 minuuttia. Sopii pakastettavaksi!
Minua tuo taikinajuuri meinasi jo tulla puolen tunnin päästä keittiössä vastaan, oli nimittäin alkanu kuplia ja nousta hirveää vauhtia! :D Jaoin taikinan kahtia, ja toisesta puolesta tein yhden ison limpun ja toisen puolikkaan pyörittelin sämpylöiksi. Tämä olikin helppo ja nopea leipoa näin illan aikana! Kiitos Päivi tästäkin leipäohjeesta!! :)
Ulos vein tuikun palamaan. <3 |
Sustahan tuli käden käänteessä leipämestari :) Kuten sanoin, siihen(kin) voi jäädä koukkuun...
VastaaPoistaNo kyllä sinua on kiittäminen hyvistä ja helpoista resepteistä, joita seuraamalla onnistui leivät hyvin! :)
VastaaPoistaVitja kun ei itse nyt jaksa leipoa =) tuletko tännekkin minulle leipomaan ;) :D
VastaaPoistaVoisin vaikka tullakin, jos asuisit lähempänä! :D Meillä ei kuulemma tarvi vähään aikaan leipoa pullaa tai leipää... Mutta onneksi ensi viikolla pääsee tekemään kakkuja! :D
VastaaPoista