keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Omenapiirakkaa :)

SLY:ni lähetti minulle elokuun paketissa omenaisia ohjeita, joista yksi oli tämä omenapiirakka. Piirakka onnistui muuten ihan hyvin, mutta taisin käyttää liian pientä vuokaa (27cm). Olisi saanut olla isompi, koska piirakasta tuli aika paksu. :D Tai ehkä se on vain makukysymys? :)


Omenapiirakka
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl piimää
1,5 dl voisulaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Pinnalle:
1 tl kanelia
2-4 omenaa
sokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan. Kuori ja viipaloi omenat, levitä pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria (laitoin itse fariinisokeria). Paistetaan 200 asteessa n. 30 minuuttia.


SLY:ni lähettämässä reseptissä oli kahteen otteeseen mainittu 1tl kanelia. En ollut varma, pitäisikö sitä laittaa myös pohjaan, niin jätin pois. En kuitenkaan kaivannut extrakanelia, sillä näin oli oikein hyvä. :)

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvälle ohjeelle. Näitä tuntuu tupsahtelevan joka blogista nytten, nimittäin omena piirakoita ja omena reseptejä :)

    VastaaPoista
  2. Muhkea piirakka. Makukysymyshän se :D Olisikohan ohje ollut pellilliseen piirakkaa -en yhtään muista :/

    Tuohon ohjeeseen se eka teelusikallinen kanelia kuuluisi tosiaan siihen pohjataikinaan. Kannattaa kokeilla joskus, antaa maukkaan ja vähän erilaisen makuvivahteen.

    t: slysi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tosiaan olla, että siitä olisi saanut pellillisen. :D Pitää kokeilla joskus uudestaan! Ja kiitos tuosta kanelitiedosta, täytyy siis ensi kerralla lisätä kanelia myös pohjaan. :)

      Poista