lauantai 22. syyskuuta 2012

Suklaapiirakka II (kinder-piirakka)

Eilen illalla töissä tuli kokeiltua toisenlaista suklaapiirakkaa. Oli oikeinkin makea tapaus. :D Mutta ei tämäkään taida olla minun ykkössuklaapiirakka, vaikka muuten voin tätä kyllä suositella. Löysin tämän reseptin useammastakin blogista (mm. täältä), joissa osasta tämä oli tehty gluteenittomana. Tätä oli kehuttu kinder-piirakkana, koska maku muistuttaa kinder -suklaamunia. Haastavinta tässä oli levittää sulatettu suklaa nätisti voikreemin päälle. Ihan kohtuudella se kuitenkin onnistui. :)

Kinder-suklaapiirakka (pellillinen)

Pohja:
6dl sokeria
5dl vehnäjauhoja (tai glut. vaaleaa jauhoseosta (sunnuntai))
2tl vanilliinisokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl tummaa kaakaojauhetta
3dl kuumaa vettä
300g margariinia
4 munaa

Sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää kiehuva vesi ja sulatettu margariini jauhoseokseen vuorotellen. Sekoita puuhaarukalla viimeisenä kananmunat taikinaan.

Paista 200 astetta, noin 30-35 min. Jäähdytä piirakkapohja hyvin ja tee päälle voikreemi.


Voikreemi jähmettymässä jääkaapissa

Voikreemi:
150g voita
5dl tomusokeria
4tl vanilliinisokeria
2 keltuaista

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi, lisää joukkoon keltuaiset ja vatkaa vielä hetki. Levitä tasaisesti jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Mitä tasaisemmin levität voikreemin, sitä paremmalta näyttää myös lopputulos suklaakerroksen jälkeen. Siirrä piirakka jääkaappiin ja anna voikreemin jähmettyä ennen suklaakuorrutusta.

Kuorrutus:
200g Fazerin sinistä suklaata sulatettuna +koristeluun valkosuklaata

Levitä suklaasula varovasti voikreemin päälle ja koristele halutessasi valkosuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti