Kinder-suklaapiirakka (pellillinen)
Pohja:
6dl sokeria
5dl vehnäjauhoja (tai glut. vaaleaa jauhoseosta (sunnuntai))
2tl vanilliinisokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl tummaa kaakaojauhetta
3dl kuumaa vettä
300g margariinia
4 munaa
Sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää kiehuva vesi ja sulatettu margariini jauhoseokseen vuorotellen. Sekoita puuhaarukalla viimeisenä kananmunat taikinaan.
Paista 200 astetta, noin 30-35 min. Jäähdytä piirakkapohja hyvin ja tee päälle voikreemi.
Voikreemi jähmettymässä jääkaapissa |
Voikreemi:
150g voita
5dl tomusokeria
4tl vanilliinisokeria
2 keltuaista
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi, lisää joukkoon keltuaiset ja vatkaa vielä hetki. Levitä tasaisesti jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Mitä tasaisemmin levität voikreemin, sitä paremmalta näyttää myös lopputulos suklaakerroksen jälkeen. Siirrä piirakka jääkaappiin ja anna voikreemin jähmettyä ennen suklaakuorrutusta.
Kuorrutus:
200g Fazerin sinistä suklaata sulatettuna +koristeluun valkosuklaata
Levitä suklaasula varovasti voikreemin päälle ja koristele halutessasi valkosuklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti