lauantai 29. joulukuuta 2012

Jouluinen Royal -kääretorttu

”Royal Chef Vesa Parviainen on tehnyt uuden jouluisen reseptin, Royal-kääretortun. Kääretortun maku on Royal-suklaan myötä samettisen pehmeä ja karamellinen.
Royalin tummasta suklaasta tehtävä kuorrutus täydentää kokonaisuutta ja
tuo tuhdin suklaisen lisän tähän juhlavaan jälkiruokaan.   
Haluaisimme haastaa sinut mukaan Royal -suklaan jouluiseen leivontahaasteeseen,
jossa parhaat palkitaan muhkeilla tuotepalkinnoilla !
  Mukavaa joulun odotusta !”

Tällaisen haasteen saimme SLY 21 -ringissä joulukuussa. Tämä haaste tuli juuri sopivasti, sillä olin miettinyt leivonnaisviemisiä anoppilaan jouluna. Ja kovastihan tämä ihanan suklainen kääretorttu saikin kehuja, eikä montaa päivää jääkaapissa "säilynyt" ! Tosin jätin anoppilassa kertomatta sen, miten paljon suklaata kääretorttuun oli uponnut... Se taitaa kuulua sarjaan "leipurin omat salaisuudet" ! :D

Joka tapauksessa tässä teille tämän suklaisen herkun ohje:

Jouluinen Royal -kääretorttu

Torttupohja:
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä uuninpellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 180 asteessa n. 10 minuuttia.
Kääri lämmin pohja pyyhkeen avulla rullalle ja anna jäähtyä.

Royal-maitosuklaatuorejuustotäyte:
80g voita
3,5dl tomusokeria
3 Royal -maitosuklaapatukkaa (42g/patukka)
3rkl kaakaojauhetta
120g maustamatonta tuorejuustoa

Vaahdota huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa. Lisää joukkoon sulatettu maitosuklaa, kaakaojauhe ja tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi ja pidä huoneenlämmössä.

Suklaakuorrutus:
8 Royal -tummasuklaapatukkaa (42g/patukka)
2dl kermaa
(Koristeluun esim. suklaapaloja ja vadelmia)

Kiehauta kerma ja kaada paloitellun Royal -suklaan päälle. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi.


Kääretortun kokoaminen:

Levitä täyte torttupohjalle ja kääri rullalle kääretortun muotoon. Tasoita rullan päät veitsellä ja levitä kuorrutus varovasti rullan päälle (on aika valuvaa, joten levitä hitaasti). Koristeeksi voit suklaakuorrutteeseen tehdä haarukalla hauskoja kuvioita. Koristele suklaapaloilla, vadelmilla tms.

6 kommenttia:

  1. Toteutuksesi on yksinkertaisen kaunis !

    Kiitoksella kuluneesta vuodesta ja hauskaa liukumista uuteen onnekkaaseen vuoteen 2013!

    VastaaPoista
  2. Kaunis =)

    Oikein Hyvää Uutta Vuotta!!

    VastaaPoista
  3. Ihan kaikkea ei kannatakaan kertoa ;)

    VastaaPoista
  4. Kivan koristelukuvion olet keksinyt.

    VastaaPoista
  5. Voi kun kaunis koristelu! Ja vielä iso kiitos arvonnasta voitetusta paketista, joka saapui eilen! .) Ihana :)

    VastaaPoista