Tällä kakulla saat ihanan lämpimän pähkinäntuoksun keittiöösi! Nam! :) Osallistuin tällä kakulla leivontafoorumin joulukuun haasteeseen.
Pähkinäkakku
4 dl sokeria
3 munaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl hasselpähkinärouhetta
6 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 1/2 dl maitoa
2 dl sulatettua voita
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty voi ja maito vuorotellen vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada voideltuun kakkuvuokaan (kakku on iso, joten käytä vähintään 2 litran vuokaa). Paista uunin alatasolla 175 n. tunti. Kokeile kypsyyttä esim. hammastikulla.
Kuorrute näyttää vähän hassulta, koska tein vain puolikkaana tuon alla olevan ohjeen kuorruteannoksen. Kannattaa siis tehdä tuolla kokonaisella määrällä, eikä puolittaa. :) |
Kuorrute
50 g voita
2 rkl sokeria
1 dl kermaa
5 dl tomusokeria
hasselpähkinärouhetta
Sulata sokeri pannulla tai kattilassa ja anna sen hieman ottaa väriä, mutta älä kuitenkaan polta sitä! Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää sula sokeri kiehuvaan kermaan. Anna jäähtyä. Hiero voi vaahdoksi ja lisää seokseen. Sekoita lopuksi sähkövatkaimella tomusokeri joukkoon. Kuorruta jäähtynyt kakku ja koristele hasselpähkinärouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti