sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Joulukalenterin 9. luukku

9. luukku: lahja ostamatta

Onko sinulla joku sellainen läheinen, jolle on kamalan vaikea keksiä joululahjaa? Miten olisi herkkukori? Kaupoista löytyy valmiitakin herkkukoreja, mutta voisithan koota sen itsekin.

Tässä ideoita korin täyttämiseen:

Syötäviä vaihtoehtoja:
Glögiä
Suklaata
Joulukahvia/teetä
Joulusinappia
Pähkinöitä, rusinoita
Leipää
Joululeivonnaisia (entäpä jos leipoisit itse?)
Keksejä
Paholaisen hilloa
Riistasäilykkeitä
Makeita hilloja tai marmeladia, esim. lakkahilloa
Hedelmiä
Jouluisia mausteita
Kuivattuja hedelmiä tai marjoja
Puuroriisiä
Öljyjä ja etikoita
Siirappia
Hunajaa
Luomutuotteita


Ja jos mahdollisuus kylmäsäilytykseen:
Juustoja
Kalaa (esim kylmäsavulohta)


Ei-syötäviä:
Saippuaa
Kynttilöitä
Servettejä
Saunatuotteita
Pyyhkeet ja liinat
Keittiövälineitä, esim. juustoille juustoveitsi tai juomille lasit
Ihovoiteita
Elokuvaillan "tarvikkeet"
Lukemista
ReseptikirjatErityisesti itsetehdyt tuotteet herkkukorissa ovat todella kivoja, kuten ne joululeivonnaiset. Kannattaa myös miettiä, mistä lahjan saaja on kiinnostunut. Voisiko esimerkiksi urheilijalle koota urheiluun liittyvän korin, josta löytyy juomapullo, pyyhe ja vaikkapa pähkinöitä? Tai keliaakikolle korin, joka sisältää gluteenittomia tuotteita ja gluteenittomien leivonnaisten reseptejä. Teini-ikäinen voisi pitää herkkukorista, joka sisältää kaiken tarpeellisen elokuvailtaa varten: popcornia, limsaa ja elokuvalipun. Käsityöihminen voisi pitää korista, johon on koottu käsityötarvikkeita. Ja kotikokille leivontatarvikkeita sisältävä kori on varmasti mieluinen lahja!

4 kommenttia:

 1. Ihan oikeasti en nyt muista ,milloin tein ensimmäisen herkkukorin jouluun. Ehkä oli Anopille vai oliko lasten koulun joulumyyjäisiin....mutta sellainen on aina saajalleen mieleinen. Sen saa syömällä itse tai tarjoamalla/tekemällä muille siitä herkkuja 'tuhottua' - ei jää kaappeihin pyörimään :D

  VastaaPoista
 2. Herkku / tavarakorit ovat kyllä tosi käteviä viedä lahjaksi vaikka tuttavaperheeseen. Koriin saa keräiltyä kaikille jotain pientä! Valmita korejahan on nyt kyllä kaupat pullollaan, mutta itsekin tykkään ehdottomasti kasailla niitä itse :)

  VastaaPoista
 3. Totta ja korin voi koota jonkun teeman alle. Miehen äiti tykkää juustoista ja kaikesta siihen liityvästä tilpehööristä. Viime vuonna kokosimme hänelle ison korin, jonne tuli erilaisia juustoja, keksejä, hilloja, servettejä, viiniä... Tykkäsi :) Eikä olisi ikinä malttanut itse ostaa ;)

  VastaaPoista
 4. Ihania ajatuksia teillä! Kyllä herkkukorit pelastavat monet lahjapulmat. :)

  VastaaPoista