lauantai 1. kesäkuuta 2013

Hanna-tädin kakut

Leivoin tällä viikolla myös Hanna-tädin kakkuja SLY-parini lähettämällä ohjeella. Nämä toivat minulle paljon ihania muistoja mieleen lapsuudesta, sillä silloin Hanna-tädin kakut olivat yksi minun suosikkipikkuleivistäni. Minun omassa ohjeessani käytetään kohotusaineena ruokasoodaa ja tässä ohjeessa käytettiin leivinjauhetta. Leivinjauhe antaa vähän erilaisen maun näille verrattuna ruokasoodaan. Nyt täytyy vielä leipoa sillä ruokasooda-ohjeella toinen annos näitä, niin voi verrata makua vielä paremmin keskenään. :D Tässä vielä parini lähettämä ohje:


 Hanna-tädin kakut

200g voita
2dl sokeria
1,5dl kuohu- tai kevytkermaa
5dl vehnäjauhoja
3dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Sekoita pehmeään rasvaan sokeri ja kerma. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Anna taikinan seistä jääkaapissa noin puoli tuntia. Pyörittele pellille pieniä palleroita ja paista 175 asteessa n. 15 minuuttia.


Tällä ohjeella tuli kakkuja n. 60-70kpl, eli annos on iso. :) Tarkistin vielä sen oman ohjeeni, ja siinä 2tl leivinjauhetta korvataan 1tl ruokasoodaa ja sokeria laitetaan 1dl enemmän. Muuten ohje on sama. Ja miten aina käykin niin, että unohdan ottaa kuvia leipomisvaiheesta ja hoksaan kuvaamisen vasta sitten kun leipomukset on valmiina?? :D

2 kommenttia:

  1. Hanna-tädin-kakkuja on tullut syötyä 'täti poikineen' juurikin lapsuudessa. Ihania maidon kanssa.

    VastaaPoista