tiistai 18. kesäkuuta 2013

Lusikkaleivät

Tässäpä hyvä ja helppo ohje lusikkaleipiin! Ohjeen sain salaiselta leivontaystävältäni toukokuun paketin mukana, ja viime viikolla kokeilin näitä tehdä. Maistuivat ihan samalta, kuin mummoni leipomat lusikkaleivät. Kiitos parilleni mainiosta ohjeesta! :) Ohjeella tuli n. 40 lusikkaleipää.


Lusikkaleivät
200g voita
1,5dl sokeria
4dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1tl soodaa
2tl vaniljasokeria

täyte: lemon curd -sitruunatahnaa, omenamarmeladia tai aprikoosimarmeladia
päälle: sokeria tai tomusokeria

Kiehauta voi kattilassa miedolla lämmöllä. Anna poreilla hiljalleen viitisen minuuttia. Kun vaahto alkaa laskeutua, kaada voi kulhoon. Lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt voisokeriseos tasaiseksi. Painele taikinaa soikeaperäiseen teelusikkaan ja vedä lusikanmuotoiset leivonnaiset leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. Levitä hieman jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle pohjalle marmeladia ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain, jolloin saat munan muotoisia pikkuleipiä. Kierittele lusikkaleivät sokerissa tai seulo pinnalle tomusokeria.


3 kommenttia:

  1. Kiva kun olet kokeilllut näitä pikkuleipäohjeita. :)

    Kesäkuun pakettisi on laitettu matkaan viime perjantaina, ja äsken kun katsoin missäpäin se kulkee niin jostain syystä se on nyt Kuopiossa ja antaa ilmoituksen että "lähetyksessä on havaittu poikkeama, lähetys voi mahdollisesti viivästyä". Toivottavasti posti nyt kulkisi kunnolla ja saisit paketin ennen juhannusta. Voit varmaan emolta koodia kysellä jos menee tiukille ja ei ole aikaa odotella pakettikorttia. :)

    Jokatapauksessa mukavaa Juhannusta!

    T: SLY-parisi

    VastaaPoista
  2. Hei! Nämä olivat kyllä todella hyviä. :) Kummallisesti se tuo posti välillä liikkuu :D Jospa se paketti ehtisi perille ennen juhannusta :)

    VastaaPoista
  3. Ihania =) empä ole pitkään aikaan tehnyt lusikkaleipiä, voiskin joskus huvikseen tehdä =)

    VastaaPoista