sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Vaniljaviinerit

Pienen hiljaiselon jälkeen on hyvä taas päivittää blogia ajan tasalle. :) Tänä viikonloppuna onkin tullut leivottua monenlaista! Tämän vaniljaviinereiden ohjeen lähetin SLY21 -ringin parilleni Kimaralle ja hänkin on näitä jo ehtinyt kokeilla. Minulla on itse asiassa olemassa kaksi hyvin samantyyppistä vaniljaviineri-ohjetta, joista tämä taisi ollakin se vähemmän makea (ja toinen on jossakin hukkapiilossa?!). Olisin kaivannut ripauksen verran enemmän makeutta täytteeseen, mutta päälle tuleva sokerivesikuorrute taitaisi korjata tilanteen. Itse nyt sirottelin vain tomusokeria muutamaan maistiaiskappaleeseen, ja loput laitan pakkaseen. Näitä olen ekan kerran päässyt maistelemaan mummolassa... :)

Vaniljaviinerit 25kpl

25g tuorehiivaa
2 dl kylmää maitoa
200g pehmeää margariinia tai voita
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
5-6 dl vehnäjauhoja

Täyte:
75g pehmeää voita
2rkl sokeria
2tl vaniljasokeria

Voiteluun kananmuna
Pinnalle: Sokerivesikuorrutusta tai tomusokeria

Murenna hiiva taikinakulhoon ja lisää kylmä maito. Sekoita. Lisää rasva nokareina, sokeri, suola ja jauhot. Sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Kauli taikina (älä siis kohota!!) heti n. 40x40cm levyksi jauhotetulla pöydällä. Leikkaa n. 8x8cm neliöiksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja jaa jokaiseen neliöön nokare. Taivuta kulmat täytteen päälle, nosta paperivuokiin pellillee, ja anna kohota peitettynä n. 2 tuntia huoneenlämmössä. Voitele munalla ja paista 200 asteisessa uunissa kauniin värisiksi, n. 8-10 minuuttia. Koristele jäähtyneenä. Nämä ovat parhaimmillaan samana päivänä, mutta ne voi myös pakastaa ilman koristelua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti