Tosimiehen burgeri
Hampurilaissämpylät (6-8kpl):
2,5dl täysmaitoa
35g hiivaa
365g vehnäjauhoja
25g huoneenlämpöistä voita
1tl suolaa
seesaminsiemeniä
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Sekoita loput ainekset hiiva-maitoseokseen ja vaivaa vähintään 10 minuuttia, että saat kiinteän taikinan. Anna taikinan levätä kulhossa puoli tuntia. Jaa taikina 6-8 osaan (riippuen miten isoja sämpylöitä haluat tehdä) ja pyörittele ne sämpylöiksi. Kasta sämpylät seesaminsiemeniin ja laita ne kohoamaan uuninpellille. Jätä reilusti tilaa sämpylöiden väliin. Anna kohota huoneenlämmössä 1,5 tuntia. Kääri foliosta ohuet suikaleet sämpylöiden ympärille ennen paistamista, niin saat ne näyttämään pikaruokalahampurilaisilta! Paistetaan uunin alaosassa 225 asteessa n. 10 minuuttia.
Sipuli-jauhelihapihvit
400g sika-nauta -jauhelihaa (valitse rasvainen jauheliha, niin saat mehevät pihvit)
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
1 kananmuna
korppujauhoja
suolaa ja pippuria
Voita paistamiseen
Murskaa valkosipulinkynsi ja hienonna sipuli. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja lisää korppujauhoja sen verran, että pihvitaikina tuntuu hyvältä käsien alla (laitoin pari ruokalusikallista). Muotoile taikina pihveiksi ja painele ne mahdollisimman ohuiksi. Paistetaan pannulla voissa.
Majoneesi:
2 keltuaista
1tl sinappia
suolaa
ripaus valkopippuria
1 rkl valkoviinietikkaa tai 1 1/2 rkl sitruunamehua
3 1/2 - 4 dl öljyä
Sekoita keltuaiset ja mausteet hyvin keskenään kierrevatkaimella sekaisin. Lisää öljy aluksi tipoittain samalla sekoittaen ja sitten hitaasti ohuena ja tasaisena nauhana. Säilytä majoneesi jääkaapissa.
Muut täytteet:
pannulla paistettua rapeaa pekonia
salaatinlehtiä
tomaattia
ananasrenkaita
sipulia
ketsuppia
Vuodatuksen blogissani on sinulle "haaste" =)
VastaaPoista