sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Hyvää isänpäivää!


Taas on se aika vuodesta, kun vietetään isien juhlapäivää! Meidänkin isä sai tänään kahvipöytään kakun, joka vähän poikkesi minun "perinteisistä" kakuista. Eli marsipaanikakkua tarjottiin tällä kertaa! :) Laatta, jakoavain ja ruusut on tehty sokerimassasta, mutta itse kakku kuorrutettu marsipaanilla (minä kun tykkään enemmän marsipaanista kuin sokerimassasta). Kakkupohja oli 24 cm vuokaan tehty, ja käytin siihen 6 pientä munaa. Normaalisti olisi riittänyt 5 munaa. Täytteenä oli Kinuskikissan jugurttipohjainen appelsiinitäyte kaksinkertaisena, jolloin se riittää kakun kahteen väliin. Tämä ohje siis yhteen väliin.

3 liivatetta
1 appelsiinin mehu
1 ¼ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl Ingmanin appelsiinijugurttia
100 g appelsiinituorejuustoa
(oranssia tai keltaista ja punaista elintarvikeväriä)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Purista appelsiinista mehu. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon jugurtti ja tuorejuusto. Laita appelsiinimehusta ¼ dl kattilaan ja lisää loput täytteeseen. Kiehauta appelsiinimehu ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Syvennä halutessasi täytteen sävyä elintarvikevärein. Kaada vuokaan kostutetun (esim. maidolla) pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa.


Valmista sokerikreemi ja levitä se hyytyneen kakkupohjan päälle.

Sokerikreemi
125 g huoneenlämpöistä voita
½ tl vaniljasokeria
250 g tomusokeria
1 rkl vettä

Vatkaa sähkövatkaimella voin joukkoon vaniljasokeri ja tomusokeri. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. 




Kauli marsipaani tasaiseksi, ohueksi levyksi ja nosta kakun päälle. Siloittele reunat ja leikkaa ylimääräinen marsipaani pois. 24cm kakun kuorruttamiseen saa varata 500gr marsipaania.

1 kommentti: