sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Kääretorttupohja

Kääretottupohjaa voi käyttää myös kakkujen pohjana ja minusta se on helppo tapa tehdä täytekakut. Täytekakkua varten tarvitsee 2 kääretorttupohjaa.

Tässä ohje yhdelle kääretorttupohjalle:

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)

200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min


Vatkaa munat ja sokerit kovaksi vaahdoksi. Vatkaa huolellisesti. Tiedät vaahdon olevan valmista, kun nostat vatkaimen ylös ja valuneesta taikinasta jää hetkeksi kuvio taikinan pintaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan samalla huolellisesti sekoittaen. Levitä taikina uuninpellille ja paista. Tarkkaile, ettei pohja pala. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota leivinpaperi heti.


Yleensä kakkua varten teen tämän annoksen heti kaksinkertaiseksi. Toinen pohja ei ole näyttänyt kärsivän pienestä odottelusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti