sunnuntai 6. toukokuuta 2012
Pizzaperjantai
Perjantaina tehtiin miehen kanssa yhteistuumin pizzaa. Kyllä itse tehty pizza vie voiton! Nam!
Pizzapohja:
2dl vettä
25g hiivaa
½tl suolaa
3rkl öljyä
vehnäjauhoja ja sämpyläjauhoja puolet ja puolet
Hiiva liuotetaan kädenlämpöiseen veteen. Lisätään suola, öljy ja vähitellen jauhot. Alusta taikina kiinteäksi, pehmeäksi palloksi ja anna kohota lämpimässä paikassa. Taputtele taikina pellille, levitä päälle täytteet ja paista 225-250 asteessa n. 15 minuuttia. (riippuen täytteen paksuudesta).
Meillä on tapana levittää pohjan päälle tomaattisosetta ja siivuttaa siihen päälle juustoa. Tämän jälkeen tulee täytteet, mm. kinkkusuikaleita, kebabia, ananasta, punasipulia, jalapenoa, tomaattia jne. Päälle vielä juustoraastetta ja valmis setti uuniin.
perjantai 4. toukokuuta 2012
1/SLY19 ! :)
Postipoika oli tänään jättänyt postilaatikkoomme ilmoituksen, että paketti on saapunut postiin. No minähän tottakai ryntäsin samantien postiin! Malttamattona piti kurkata paketin sisään jo autossa, mutta maltoin sen jälkeen käydä kuntosalilla ennen kuin tulin kotiin tarkastelemaan lähempää paketin sisältöä. Ja kylläpäs oli ihana yllätys paketissa! Aivan ihana! Suurkiitos salaiselle ystävälleni, olen todella mielissäni paketista! :)
Ja paketistahan siis paljastui minimuffinssipelti, minimuffinssivuokia sekä pursotuspusseja. Niin ja muutama hyvältä kuulostava resepti, joita täytyy kokeilla lähiaikoina! Alla vielä kuvassa ihanat Wiltonin minimuffinssivuoat!
Mutta eihän ne yllätykset tähän loppuneet! Lisäksi paketista paljastui suloinen lahjapussukka....
Ja suloisesta lahjapussukasta oikea jättiylläri! SLY:ni oli lähettänyt minulle etukäteissynttärilahjan! Kaunis kiitos! :) Synttäreitä vietetään vasta kuun lopussa, mutta ehkäpä nämä suloiset servetit pääsevät silloin koristamaan kahvipöytää. :) Tosin mies tokaisi ne nähdessään: "Kylläpäs on värikkäät servetit, haiseeko ne?!?!" Hih, ei ainakaan nämä servetit haise mutta melkein voisi kuvitella kukkasten tuoksun ympärille kun näitä katselee... :) Ja ihanaa fazerinaa, jonka taidan säästää seuraavaan herkutteluhetkeen!
Tänään loppuilta kuluukin telkkarin ääressä, ja pizzataikina on keittiössä kohoamassa, eli luvassa penkkiurheilua ja pizzaa. :) Mukavaa viikonloppua ja jännittäviä jääkiekkohetkiä!
Ja paketistahan siis paljastui minimuffinssipelti, minimuffinssivuokia sekä pursotuspusseja. Niin ja muutama hyvältä kuulostava resepti, joita täytyy kokeilla lähiaikoina! Alla vielä kuvassa ihanat Wiltonin minimuffinssivuoat!
Mutta eihän ne yllätykset tähän loppuneet! Lisäksi paketista paljastui suloinen lahjapussukka....
Ja suloisesta lahjapussukasta oikea jättiylläri! SLY:ni oli lähettänyt minulle etukäteissynttärilahjan! Kaunis kiitos! :) Synttäreitä vietetään vasta kuun lopussa, mutta ehkäpä nämä suloiset servetit pääsevät silloin koristamaan kahvipöytää. :) Tosin mies tokaisi ne nähdessään: "Kylläpäs on värikkäät servetit, haiseeko ne?!?!" Hih, ei ainakaan nämä servetit haise mutta melkein voisi kuvitella kukkasten tuoksun ympärille kun näitä katselee... :) Ja ihanaa fazerinaa, jonka taidan säästää seuraavaan herkutteluhetkeen!
Tänään loppuilta kuluukin telkkarin ääressä, ja pizzataikina on keittiössä kohoamassa, eli luvassa penkkiurheilua ja pizzaa. :) Mukavaa viikonloppua ja jännittäviä jääkiekkohetkiä!
maanantai 30. huhtikuuta 2012
Blogin herättelyä eloon
Lähdin ensimmäistä kertaa mukaan SLY:hyn, eli rinkiin, jossa lähetetään salaiselle leivontaystävälle kivoja paketteja n. kuukauden välein. Yksi rinki kestää kolme kuukautta, joten seuraavat kolme kuukautta tässäkin blogissa pitäisi olla enemmän säpinää. ;) Jännittävää! Omalle salaiselle ystävälleni olen jo aloittanut ensimmäisen paketin kokoamisen. Toukokuun teemana on kaunis suupala, joten eiköhän tässä monenlaista kivaa saa pakettiin sisällytettyä. :)
lauantai 21. huhtikuuta 2012
Perunavelli
Perunavelli
Minun kotonani perunavelli on tehty perinteisesti aina ylijääneestä, edellispäiväisestä perunamuussista. Kattilaan edellispäiväistä perunamuussia, sopiva loraus täysmaitoa ja sitten annetaan lämmetä kaikessa rauhassa. Perunavellin tulee olla vellimäistä, eli ei liian paksua eikä liian vetelääkään. Aluksi kannattaa maitoa lisätä kattilaan varovasti, jotta löytää sopivan notkeuden. Kun perunavelli alkaa kuplia, siiretään kattila pois levyltä, lisätään suolaa ja kunnon nokare voita.Tämä oli minun herkkuani lapsuudessa ja on toki vieläkin!
Minun kotonani perunavelli on tehty perinteisesti aina ylijääneestä, edellispäiväisestä perunamuussista. Kattilaan edellispäiväistä perunamuussia, sopiva loraus täysmaitoa ja sitten annetaan lämmetä kaikessa rauhassa. Perunavellin tulee olla vellimäistä, eli ei liian paksua eikä liian vetelääkään. Aluksi kannattaa maitoa lisätä kattilaan varovasti, jotta löytää sopivan notkeuden. Kun perunavelli alkaa kuplia, siiretään kattila pois levyltä, lisätään suolaa ja kunnon nokare voita.Tämä oli minun herkkuani lapsuudessa ja on toki vieläkin!
Pullaa, pullaa, enemmän pullaa!
Mieheni rakastaa pullia kahvin kanssa, joten teen yleensä isoja pullataikinoita ja pistän suuren osan niistä pakkaseen. Tässä viimeisin pullakuva. Ihan perinteisiä pikkupullia raesokerilla, voisilmäpullia sekä omia suosikkejani kristallipullia. Kristallipullat tehdään samalla pullataikinan ohjeella, mutta niistä muotoillaan pieniä pötköjä, jotka solmitaan. Kristallipullia ei voidella munalla ennen uuniin laittamista, vaan paistamisen jälkeen ne voidellaan voilla ja kieritellään sokerissa. Ihanan epäterveellisen hyvää! ;)
maanantai 24. lokakuuta 2011
Maitosuklaa Browniet
Maitosuklaa Browniet
Helppo resepti, jossa aineet vain sekoitetaan keskenään sekaisin.
100g voita
100g maitosuklaata
150g sokeria
2 kananmunaa
100g vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
100g pilkottuja pähkinöitä (oman maun mukaan, myös esim. mantelirouhe käy hyvin)
1. Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen ja laita leivinpaperi uunivuokaan (15x30cm). Jos valmistat koko uunipellillisen, niin tee annos 4-kertaisena.
2. Paloittele suklaa ja laita se mikronkestävään astiaan voin kanssa. Sulata ne varovasti mikrossa ja sekoita sekaisin. Anna jäähtyä.
3. Kun suklaavoiseos ei ole enää niin kuumaa, sekoita joukkoon sokeri, kananmunat, vehnäjauhot, leivinjauhe ja pähkinät.
4. Kaada taikina uunivuokaan ja levitä tasaiseksi. Paista uunissa n. 20-25 minuuttia.
5. Leikkaa valmiit browniet palasiksi ja herkuttele!
maanantai 29. elokuuta 2011
Lihapullasalaatti ja tonnikalasalaatti
Nämä salaatit ovat minun herkkuani, ja kelpaavat myös miehelleni. Hän tykkää vähän lämmittää lihapullasalaattia mikrossa, mutta hyvää se on kylmänäkin. Tätä on myös näppärä ottaa evääksi esim. töihin. Molemmat salaatit tehdään samalla, helpolla salaattipohja-ohjeella.
Salaattia tulee iso kulhollinen
Salaattipohja:
300gr makaronia
2 omenaa
1 punasipuli (n. 100-150gr)
1 paprika
-Purkillinen tonnikalaa öljyssä tai 300gr lihapullia
Keitä makaronit ohjeen mukaan kypsiksi ja valuta vesi pois. Anna jäähtyä. Pilko omenat, punasipuli ja paprika ja laita kaikki kulhoon. Lisää sekaan joko 300gr pilkottuja lihapullia tai purkillinen tonnikalaa, riippuen siitä kumpaa salaattia teet. Kaada lopuksi Thousand Island -salaatinkastiketta reilusti mukaan ja sekoita. Jos haluat, voit vielä maustaa salaattia suolalla ja pippurilla.
Salaattia tulee iso kulhollinen
Salaattipohja:
300gr makaronia
2 omenaa
1 punasipuli (n. 100-150gr)
1 paprika
1 prk Thousand Island salaatinkastiketta
Pippuria ja suolaa oman maun mukaan
Keitä makaronit ohjeen mukaan kypsiksi ja valuta vesi pois. Anna jäähtyä. Pilko omenat, punasipuli ja paprika ja laita kaikki kulhoon. Lisää sekaan joko 300gr pilkottuja lihapullia tai purkillinen tonnikalaa, riippuen siitä kumpaa salaattia teet. Kaada lopuksi Thousand Island -salaatinkastiketta reilusti mukaan ja sekoita. Jos haluat, voit vielä maustaa salaattia suolalla ja pippurilla.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)