tiistai 2. heinäkuuta 2013

Mansikkajuustokakku

Parini lähetti kesäkuun paketin mukana ohjeen mansikkajuustokakkuun. Se kuulosti niin herkulliselta, että pakkohan sitä oli kokeilla nyt kun mansikat on parhaimmillaan. :) Tämä oli vieläpä helppo ja nopea valmistaa!


Mansikkajuustokakku

Pohja:
200g digestive-keksejä
80g voita sulatettuna

Täyte:
4dl vispikermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
6 liivatelehteä + 2rkl sitruunamehua

Päälle:
500g mansikoita
mehua + hyytelösokeria

Murskaa keksit muruiksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen kanssa tasaiseksi. Kaada seos 24-25cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Taputa seos tasaiseksi pohjalle.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto sekä sokerit. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Kaada liuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja nosta kakkuvuoka hyytymään vähintään 4 tunniksi jääkaappiin. Laita mansikat hyytyneen täytteen päälle ja tee kiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Sivele mansikoiden pinta hyytelösokeriliuoksella. Halutessasi voit koristella kakkua esim. limen viipaleilla, kermavaahtoruusuilla ja mintunlehdillä.

3 kommenttia:

  1. Oi miten herkullisen näköinen ja niin kesäinen =)

    VastaaPoista
  2. Ihana, houkutteleva ja ennen muuta siinä on aitoa kesää mukana!
    Terkuin
    nami-hiiri

    VastaaPoista