lauantai 16. maaliskuuta 2013

Mansikkatäytekakku

 Meillä juhlittiin viime viikonloppuna veljeni rippijuhlia. Tuntuu ihan hullulta, että veljeni on jo rippikouluikäinen! Vanhempamme pyysivät minua tekemään suurimman osan tarjoiluista juhliin, ja mielihyvin siihen suostuin. Tässä mansikkatäytekakku, joka onnistui todella erinomaisesti. Myös pursotuksiin olin tyytyväinen, mutta ne kärsivät vähän kuljetuksen aikana. Pitäisi löytää jostakin todella todella isoja kakkukupuja tai sitten keksiä jokin muu pakkaussysteemi...??
Mansikkatäytekakku

-Pohjana 2 kääretorttupohjaa, joista leikattu irtopohjavuokaa apuna käyttäen kolme osaa.
-Päällä kermapursotukset sekä pakastemansikoita ja kiille hyytelösokerista.
-Kermapursotuksiin käytin kolmea tyllaa: Städterin iso lehtitylla 15mm, Städterin iso reunapurostylla 22mm sekä  HeiRolin suljettu tähtitylla 8mm.

Välissä:
Manteli-nougat-täyte (ohjeesta riittää kahteen väliin)

6 liivatelehteä
4 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1 dl sokeria
2,5 dl mantelijauhetta
4 Maraboun Dubbel Nougat -patukkaa (50 g/kpl)
½ dl vettä


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaahdota muna ja sokeri. Yhdistä munavaahto varovasti sekoittaen täytteeseen. Lisää joukkoon mantelijauhe. Paloittele nougat ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Laita samalla vesi kiehumaan. Sulata veteen liivatteet ja sekoita täytteeseen. Lisää joukkoon lopuksi nougat-sula.

Laita irtopohjavuoan reunat kakkualustalle. Aseta pohjalle ensimmäinen sopivan kokoiseksi leikattu torttupohja. Kostuta maidolla ja lisää sen jälkeen puolet täytteestä. Nostele täytettä vuokaan siten, että kauhot pohjalta saakka, sillä nougat painuu helposti kulhon pohjalle.Sen jälkeen lisää toinen torttupohja ja kostuta sekin maidolla. Lisää loput täytteestä ja asettele lopuksi päälle viimeinen torttupohja. Muista kostuttaa vielä sekin maidolla! Annetaan hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia, ennen kuin irrotat irtopohjareunat ja koristelet kakun.

Vinkki: Kahdesta kääretorttupohjasta tulee kaksi kokonaista ympyräpohjaa, mutta kolmannen joutuu kokoamaan paloista. Kannattaa laittaa paloista koottu ympyrä joko alimmaiseksi tai keskimmäiseksi, sillä päällimmäisenä se voi aiheuttaa ongelmia koristelussa. :)

 Manteli-nougat-täyte on Kinuskikissan sivuilta.

1 kommentti:

  1. Ihana kakku mansikoilla !

    Nyt tulin kiiruusti kiittämään, kun palasin kotiin aamulla ja kaunis kortti oli kuusi viikkoa kiltisti odotellut postilaatikossa!

    VastaaPoista