lauantai 29. syyskuuta 2012

Viikonloppupuuhailuja osa 2

Kokosin kaikki marsipaanitarvikkeet meidän olohuoneen pöydälle ja samalla kun puuhasin marsipaanin ja sokerimassan parissa, katsoin telkkarista TV5 -kanavan ohjelmaa nimeltä Hulppeat hääkakut. Oli kyllä uskomattomia kakkuja... Vilkaiskaapa kyseistä ohjelmaa, jos teillä näkyy vitonen!

Värjäsin ensin pastavärillä elokuun SLY-paketista saamaani marsipaanin pinkiksi ja aloitin työskentelyn siitä.



Erittäin helppoja ja aloittelijaystävällisiä kukkasia, jotka on helppo kuivattaa muotoonsa esim. muotoillun foliopalan päällä. :)


 Pariltani saamaa oranssia sokerimassaa. Tämä oli hyvänmakuista!
 Ostin tällaista sokerimassaa Kärkkäiseltä, hintaan 2,90. Oli todella pahanmakuista (??), mutta sen työstäminen oli kivaa... Se oli jotenkin niin ihanan pehmeää ja helposti muovattavaa!
 Valkosipulipuserrin kohtasi toisenlaisia haasteita. Tässä tulee porkkanoille "hiukset". :D
 Porkkanoita ja appelsiineja! Miten ihanan yksinkertaista!
 Surullinen sammakkoparka
Ruusunlehtiä

Jostakin syystä mieheni repesi ihan täysin, kun hän tuli kotiin ja huomasi pöydällä nämät. Meinasi, että jo on täytynyt olla tylsää kun on pitänyt tällaisia ruveta väsäämään. Höhlä, näitä oli oikeinkin hauska tehdä! :D Kinuskikissan kirjan lisäksi kaivoin kaappieni kätköistä avuksi Sallisen Ryhdy itse marsipaanitaiteilijaksi -vihkosen, josta bongasin tuon sammakon, porkkanat ja appelsiinit. Ne sopivat hyvin näihin väreihin, joita minulla oli käytettävissä. Tarvitaanko tässä harrastuksessa muka muitakin värejä? Pinkillä, vihreällä ja oranssilla saa jo monenlaista aikaan! No joo, kyllä noita värejä tulee lisää hankittua ajan myötä... Tein kukkasia pinkin lisäksi myös oranssista väristä ja niistäkin tuli oikein kivoja. Kokeilin myös ruusun tekoa jäljelle jääneen pinkin marsipaanin rippeistä, mutta se ei oikein onnistunut. Täytynee harjoitella ruusujen tekoa joskus toiste. :)

Viikonloppupuuhailuja osa 1

Minä olen aina puhunut, että kun joskus minulla on rahaa ja aikaa, niin alan harjoittelemaan marsipaanitöiden tekemistä. No ihan kuin tuollaista joskus todella tapahtuisi, että olisi aikaa ja rahaa, hah! :D Rahasta en siis niinkään tiedä, mutta tänään oli luvassa pitkä lauantaipäivä ilman mitään sen kummempia suunnitelmia (parantelen edelleen tätä sitkeää syysflunssaa...) Niinpä ajattelin, että nyt jos koskaan on oikea aika aloittaa marsipaaniharjoittelu! Ensin kaivoin kaapista esille kaiken, mitä luulen pystyväni käyttämään apuna harjoittelussa. No näitä juttujahan ei montaa ollut ja mitä nyt olen SLY-pakettien mukana saanut. Kiitos ihanalle SLY-parilleni! Siksipä ihan ykkösasiana kaivoin esille Kinuskikissa leipoo -kirjan esille ja lähdin sieltä etsimään tietoa siitä, mitä aloittelevalla marsipaanileipurilla tulisi keittiön kaapeista löytyä. Hyviä vinkkejä kirjasta löysinkin (ja ei tämä, ei ole maksettua mainontaa, mutta kun kirja on niin loistava! :D) ja vinkkien pohjalta teinkin pienen kauppalistan, jonka jälkeen suuntasin Kärkkäiselle. Kärkkäisellä on menossa sikapäivät, ja oli kyllä aika tuskastuttavaa olla siellä ihmispaljoudessa puolikuntoisena..!

Leivontahyllyjen välissä haahuilu kävisi kyllä melkein harrastuksesta... Niin paljon kaikkea ihanaa siellä on! Ja aika monenlaista kivaa tarttui kyllä mukaani niiltä hyllyiltä. Oho! :D Mutta koko ajan hoin mielessäni, että nämä on sellaisia tuotteita jotka tulevat kestämään hyvin kauan, eikä silloin tällöin pieni panostus omaan keittiöön ole pahitteeksi. Ja ja ja... Onneksi oon hyvä keksimään paljon hyviä selityksiä sille, miksi niin monta kivaa asiaa tarttui sieltä mukaani! Ja vielä enemmän onnea oli siinä suhteessa, että mieheni ei ole kotona tänään, joten pidetäänhän nämä uudet hankinnat salaisuutena. ;) Ai niin, ja samalla tein kivoja löytöjä oman salaisen ystäväni lokakuun pakettia varten. Hän tulee kyllä yllättymään!

 Muotoilutyökaluja. Kinuskikissan mukaan alkuun pääsee noin kuuden työkalun setillä, joten tällä viiden kappaleen setillä kokeillaan miten käy. Hinta 2,90€.

 Elintarvikekäyttöön tarkoitettuja siveltimiä, joilla voi maalata kakkukuvia ja viimeistellä koristeita. Tässä nyt päästään tulevaisuudessa puntaroimaan minun surkea taiteellinen "lahjakkuus", vai pitäisikö sanoa taiteellinen lahjattomuus. Mutta vaikka minussa ei mitään pientä piirtäjää asukaan, niin esimerkiksi kukkakoristeiden viimeistelyyn aion näitä siveltimiä käyttää. Hinta 5,50€.

 Ruusun terälehti -koristemuottisetti. Tarvitseeko tämä sen enempää esittelyä? Näistä tulee varmasti olemaan iloa pitkäksi aikaa! Hinta 8,90€.
 Wiltonin kaulin. No kun.... Yritin kovasti etsiä sellaista pientä silikonista kaulinta, mutta kun en sellaista löytänyt niin... Tämä sitten lähti mukaan. :D Pituutta kaulimella on 22,8cm ja paketissa luvataan, että sen pinta on tarttumaton. ja kaulimen päissä olevilla renkailla pystyy säätämään sitä, minkä paksuista kuorrutetta halutaan saada aikaan. Ok, eli tämä oli siis melkein pakko saada? :) Kaulimen hinta oli 11,90€.
 Wiltonin muotoilusienisetti. "Pehmeän muotoilusienen päällä luot kukkakoristeisiin kolmiulotteisuutta taivuttamalla niiden terälehtiä. Sienen mukana tulee myös ohuempi alusta, jonka päällä kukkia voi muotoilla ja ohentaa työkaluilla." -Kinuskikissa. Voitteko uskoa? Ostin muotoilusieniä?? Ok, ehkä tämä voidaan laittaa flunssan piikkiin, mutta nyt ei auta kuin lähteä uljaasti kukkia muotoilemaan. :D Hinta 5,90€.
Marsipaaniveitsi, joka kuulemma on aivan ehdoton tarttumattoman pintansa vuoksi. No löytyypä nyt sellainenkin Niinan keittiöstä.. Hinta 4,50 (oli kyllä aika kallis tuollaiseksi muoviveitseksi!).

Eli tällaisella varustuksella lähdetään liikkeelle. Parasta näissä on se, että vaikka ne nyt kerralla maksoivatkin jonkun verran, niin tosiaan uskon niistä olevan iloa mahdollisesti vuosiksi eteenpäin. Näiden lisäksi ostin myös mm. 2 kukkanaulaa ja sokerimassaa. Toisinsanoen marsipaanin lisäksi tarkoituksena on kokeilla myös sokerimassaa ja testata, että kummalla on parempi tehdä erilaisia koristeita.

perjantai 28. syyskuuta 2012

Voileipäkakkuja kukkakoristein

Kinkkukakku ja lohivoileipäkakku. Kakkujen koristelussa pystyin hyödyntämään Syyskuun SLY-pakettia, sillä paketissa oli kivoja kukkamuotteja ja... no nyt kukat koristavat näitä kakkuja! :)



Pikkuinen lohivoileipäkakku

Kaverini pyysi minua tekemään ristiäisiin voileipäkakut ja samalla hän toivoi myös pientä kalavoileipäkakkuleivosta yhdelle erityiselle vieraalle. Tähän "leivokseen" sain ideaa Nami-Nami -nimisestä blogista. Täytteestä löytyy sekä kylmä- että lämminsavulohta, tilliä, ruohosipulituorejuustoa, ranskankermaa, sitruunamehua ja mustapippuria. Koristeluun on käytetty tuorejuusto+smetana -seosta, sitruunaa, tilliä ja kylmäsavulohta. Hyvin yksinkertainen koristelu siis, kuten Nami-Nami -blogissakin. Kakun koko on 2 leipäsiivua vierekkäin ja korkeutta on kahden täytekerroksen verran.

Osallistun tällä kakulla samalla Nami-Hiiren blogissa olevaan syyskilpailuun. Tässä siis Nami-Nami -blogin kuva, joka toimi inspiraationa tätä kakkua tehdessä.


keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Tunnustus

Sain tunnustuksen Redrose Keittiössä  -blogin Redroselta. Kaunis kiitos!



Tunnustuksen säännöt ovat seuraavanlaiset:
1. Kiitä linkin kera blogaajaa, joka tunnustuksen myönsi.
2. Anna tunnus (5) viidelle suosikkiblogillesi ja kerro siitä heille kommentilla.
3. Kopio post it - lappu ja liitä se blogiisi.
4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain post it- lapulla ja toivo, että omat lempi blogaajasi jakavat sen eteenpäin.

Liimailin post it-lappuja seuraaviin blogeihin:

maanantai 24. syyskuuta 2012

Omenavuokapulla

Sain SLY -pariltani herkullisen omenavuokapulla -ohjeen. Sunnuntai-ilta meni mukavasti leipoessa, vaikka leipominen melkein päättyi asunnon tuulettamiseen... Jos käytätte irtovuokapohjaa, niin tarkistakaa vuoan tiiviys ja laittakaa varalta uunin pohjalle pelti, ettei käy niin että täytteessä ollut rasva sulaa ja valuu uunin pohjalle ja kärtsähtää. No ainakin meillä on toimiva palohälytin, se on testattu nyt!
Omenavuokapullaa bostonilaisittain

Omenavuokapulla

5dl maitoa
1 muna
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1-2 rkl kardemummaa
1,5 tl suolaa
50 gr tuorehiivaa
13-15 dl vehnäjauhoja
200 gr voisulaa

täyte:
250gr voita pehmeänä
5tl vaniljasokeria
4 omenaa
Sokeria oman maun mukaan (en mitannut, paljoko laitoin) 



Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sokerit, suola, kardemumma ja muna. Lisää jauhoja pikkuhlijaa ja aloita käsin alustaminen kun taikina on ns. paksua velliä. Lisää voi ja alusta taikina pehmeäksi lisäten jauhoja pikkuhiljaa. Peitä taikina liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi. Kuori omenat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset.

Vaivaa kohonnut taikina ja jaa kahteen osaan. Kauli levyksi ja levitä täyte päälle, rullaa (kuin kääretorttu) ja leikkaa n. 3 cm paksuiksi paloiksi. Voitele iso uunivuoka ja asettele palat vieriviereen tai laita ne muffinssivuokiin. Anna kohota vielä puoli tuntia. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paistetaan 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Täytteeseen olisi voinut laittaa myös 200gr kookoshiutaleita, mutta jätin ne pois. Sen sijaan lisäsin vähän sokeria, sillä käyttämäni omenat olivat aika happamia. Tästä ohjeesta sain 2 bostonpullaa irtopohjavuokiin, sekä pellillisen pikkupullia. Oli muuten todella hyviä (myös mieheni tykkäsi) ja onnistuivat loistavasti! Kiitos parilleni hyvästä ohjeesta!

lauantai 22. syyskuuta 2012

Suklaapiirakka II (kinder-piirakka)

Eilen illalla töissä tuli kokeiltua toisenlaista suklaapiirakkaa. Oli oikeinkin makea tapaus. :D Mutta ei tämäkään taida olla minun ykkössuklaapiirakka, vaikka muuten voin tätä kyllä suositella. Löysin tämän reseptin useammastakin blogista (mm. täältä), joissa osasta tämä oli tehty gluteenittomana. Tätä oli kehuttu kinder-piirakkana, koska maku muistuttaa kinder -suklaamunia. Haastavinta tässä oli levittää sulatettu suklaa nätisti voikreemin päälle. Ihan kohtuudella se kuitenkin onnistui. :)

Kinder-suklaapiirakka (pellillinen)

Pohja:
6dl sokeria
5dl vehnäjauhoja (tai glut. vaaleaa jauhoseosta (sunnuntai))
2tl vanilliinisokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl tummaa kaakaojauhetta
3dl kuumaa vettä
300g margariinia
4 munaa

Sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää kiehuva vesi ja sulatettu margariini jauhoseokseen vuorotellen. Sekoita puuhaarukalla viimeisenä kananmunat taikinaan.

Paista 200 astetta, noin 30-35 min. Jäähdytä piirakkapohja hyvin ja tee päälle voikreemi.


Voikreemi jähmettymässä jääkaapissa

Voikreemi:
150g voita
5dl tomusokeria
4tl vanilliinisokeria
2 keltuaista

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi, lisää joukkoon keltuaiset ja vatkaa vielä hetki. Levitä tasaisesti jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Mitä tasaisemmin levität voikreemin, sitä paremmalta näyttää myös lopputulos suklaakerroksen jälkeen. Siirrä piirakka jääkaappiin ja anna voikreemin jähmettyä ennen suklaakuorrutusta.

Kuorrutus:
200g Fazerin sinistä suklaata sulatettuna +koristeluun valkosuklaata

Levitä suklaasula varovasti voikreemin päälle ja koristele halutessasi valkosuklaalla.

perjantai 21. syyskuuta 2012

Piristys flunssaiseen päivään !

Postipoika oli päättänyt piristää tänään flunssaista päivääni, sillä löysin postilaatikostani pakettikortin. Siltä istumalta lähdinkin käymään postissa, jossa minua odotti iso paketti. Hyvä kun maltoin edes kotiin ajaa, kun jo aloin avaamaan hyvin teipattua pakettia. :D Ja mitä kaikkea ihanaa paketista paljastuikaan...

Salaperäisestä paketista löytyi pieniä hopeanonparelleja, Wiltonin kurpitsa-piirakkavuoka, mustaherukkarouhetta (löytyisikö keneltäkään vinkkejä, mihin rouhetta voisi käyttää?), kauniita lautasliinoja, vihreä tarjotin sekä Super model lunch box, joka pitää sisällään sokerittomia piparminttupastilleja. :D Mutta kenelle se kiitos kuuluukaan...?


Paketissahan oli mukana myös kaunis kortti. Kortissa luki näin: "Hei! Tässä "porkkana"-palkintosi joka on emon kyhäämä. Toivottavasti siitä on iloa pitkäksi aikaa. T. Redrose-emo"

Näin ihanan yllätyksen oli siis meidän SLY-ringin emo minulle lähettänyt! Piristi kyllä hurjasti päivääni ja paketista on kyllä varmasti iloa pitemmäksikin aikaa! Näitä "porkkana"-palkintoja on emo lähettänyt nyt useammalle aktiiviselle rinkiläiselle, ja ilokseni sain huomata olevani yksi heistä. Mielenkiinnolla odotan, kenelle muille paketteja ilmestyy ja mitä niistä löytyy! Oma porkkanani oli kyllä aivan älyttömän kiva! Kaunein kiitokseni emolle! :)

Nyt pitäisi vielä mennä illalla töihin muutamaksi tunniksi. Taidan ottaa "evääksi" nämä minttupastillit; jospa ne pitäisi hengitystiet illan avoinna. :D

torstai 20. syyskuuta 2012

Suklaajuustokakku

Minulla tuli täyteen ensimmäinen vuosi nykyisessä työpaikassa, ja työkaverit härnäsivät minua, että minun pitäisi leipoa vähintäänkin kakku Heille (!). No tottakai piti leipoa, varsinkin kun sain vasta eräältä ystävältäni nopean ja yksinkertaisen suklaajuustokakun ohjeen. Tosin joitain pieniä muokkauksia tein siihen.


Suklaajuustokakku (26cm irtopohjavuokaan)


Pohja:
1 pötkö dominokeksejä
100g digestivekeksejä
75g voita

Suklaatäyte:
200g Fazerin tumma suklaa- suklaata. 
200g Marabou Daim -suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
5 liivatetta
vettä

Pinnalle:
Suklaarouhetta

Murskaa keksit ja sekoita keksien sekaan sulatettu rasva. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.  Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaat vesihauteessa ja vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja suklaasula keskenään sekaisin ja lisää kermavaahdon joukkoon. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liivatteet. Sekoita suklaakermaseokseen. Kaada seos irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, ennen kuin irrotat kakun vuoasta. 

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Suklaapiirakka

Tein eilen suklaapiirakkaa. Noita suklaapiirakkaohjeita on ihan älyttömästi, mutta edelleenkin etsinnässä on se oma suosikki... Tällä kertaa piirakkaohjeeni nappasin Leena-muori leipoo -blogista, jossa piirakkaa kehuttiin maailman parhaimmaksi. Ohje oli vähän erikoisempi, sillä taikina oli todella löysää siinä vaiheessa kun kippasin sen pellille. Ihan hyvin se kuitenkin paistui ja pohja oli ok, mutta ei tämäkään ollut minulle se maailman paras suklaapiirakka. Toki kaikki suklaapiirakat on aina hyviä, mutta missäs kummassa se minun lemppari oikein piilottelee... Ehkä löydän sen vielä joskus! Kiitos muuten SLY-parilleni strösseleistä; otin heti käyttöön, kuten kuvasta näkyy. :) Oranssille massalle etsin vielä kohdetta, mutta enköhän sille jotain kivaa keksi!


Suklaapiirakka (1 pellillinen)

Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl vanilijasokeria

Yllä olevat sekoitetaan kulhossa.

200 g rasvaa
1 tl suolaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 ½ dl vettä

Yllä olevat kiehautetaan kattilassa ja sekoitetaan kuiviin aineisiin.

2 dl piimää
2 kananmunaa

Piimä ja munat lisätään taikinaan, sekoitetaan tasaiseksi ja levitetään pellille leivinpaperin päälle. Paistetaan 200 asteessa n. 30 minuuttia. Taikina tuntuu löysältä, mutta kypsyy hyvin.

Kuorrutus:

100 g rasvaa
2 rkl kaakaota
4 rkl maitoa
n. 225 g tomusokeria

Rasva, kaakao ja maito kiehautetaan kattilassa. Sekoitetaan joukkoon tomusokeri ja levitetään piirakkapohjan päälle. Koristele esimerkiksi strösseleillä.

Omenapiirakkaa :)

SLY:ni lähetti minulle elokuun paketissa omenaisia ohjeita, joista yksi oli tämä omenapiirakka. Piirakka onnistui muuten ihan hyvin, mutta taisin käyttää liian pientä vuokaa (27cm). Olisi saanut olla isompi, koska piirakasta tuli aika paksu. :D Tai ehkä se on vain makukysymys? :)


Omenapiirakka
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl piimää
1,5 dl voisulaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Pinnalle:
1 tl kanelia
2-4 omenaa
sokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan. Kuori ja viipaloi omenat, levitä pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria (laitoin itse fariinisokeria). Paistetaan 200 asteessa n. 30 minuuttia.


SLY:ni lähettämässä reseptissä oli kahteen otteeseen mainittu 1tl kanelia. En ollut varma, pitäisikö sitä laittaa myös pohjaan, niin jätin pois. En kuitenkaan kaivannut extrakanelia, sillä näin oli oikein hyvä. :)

maanantai 17. syyskuuta 2012

Syyskuun SLY-paketti

Mistä näitä ihania salaisia ystäviä oikein löytää? No näköjään ainakin leivontamaailmasta. :) Hain tänään syyskuun pakettini postista. Itse asiassa paketti oli tullut jo perjantaina, mutta meidän ihana ! :D emomme laittoi minulle lauantaiaamuna viestiä, että paketti olisi haettavissa. Emo tiesi (!) ja minäkin tiesin, että meidän posti ei ole viikonloppuisin auki, joten siitä alkoi maanantain odotus. Tiedättehän sanonnan; odottavan aika on pitkä...! "Lupasin" emolle, että odotan maanantaiaamuna klo 8:00 postin edessä ovien aukeamista ja siellä minä sitten seisoin aamulla ennen kahdeksaa. No sain kunnian olla oikein päivän ensimmäinen asiakas ja pian oli myös päivän ensimmäinen paketti annettu tiskin yli!

Paketin sisältö paljastui jälleen hurjan runsaaksi (kiitos ihana salainen ystäväni!) ja samalla myös omena-teema sai jatkoa. Ja tietysti paketista löytyi myös erikseen syyskuun teemaan (syksyn värit) liittyviä asioita. Paketista löytyi seuraavat tuotteet:

Omenakortti, jossa tervehdys SLY:ltäni
Herkullisia reseptejä (omenavuokapulla, macaron-leivokset, värikäs suolainen piirakka)
Sekä vihkosen "Ihanat jälkiruokaohjeet"
Oranssia massaa
Ihanan syksyisiä muffinssivuokia
Kukkamuotteja
Omenamuotti
Chilijauhetta
Elintarvikevärejä
Oransseja nonparelleja
Mansikkakreemijauhetta

Nyt olin myös varautunut omenateemaan, sillä hain viikonloppuna mummultani ison määrän omenoita. ;) Katsotaan mitä kaikkea tulee taas leivottua ja ihmetellään, että kuka kumma ne kaikki syö! :D

maanantai 10. syyskuuta 2012

Inventaario keittiössä osa II

SLY 20 -kierroksella yhtenä porkkanahaasteena on tehdä kerran kuussa inventaario omaan keittiöön ja esitellä keittiön kaappien sisältöä. Viime kuussa kävin läpi vuoat ja nyt on vuorossa tyllat ja muotit.


 Juu-u... Näinkin alkeellinen määrä muotteja ja tyllia löytyy minulta. Ihan hävettää! :D Mutta pikkuhiljaa teen uusia hankintoja keittiöön... Eihän sitä Roomaakaan päivässä rakennettu (ja seliseli). :D

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Maistuvainen mustikkapiirakka

Viikolla tuli jälleen tehtyä mustikkapiirakkaa, johon pystyin edelleen hyödyntämään SLY-parini lähettämiä tuotteita. Tämä resepti on napattu aikoinaan Myllyn Paras Oy:n nettisivuilta.


Maistuvainen mustikkapiirakka (Piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28cm)

125g voita
0,75dl sokeria
1 muna
0,5dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
4dl pikakaurahiutaleita

Täyte:
3dl mustikoita
2dl kermaviiliä
0,5dl sokeria
1 muna
2tl vaniljasokeria

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Kaada päälle mustikat. Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 35 minuuttia.